Met Air en Le Soir is het de beurt aan de lezers om de juiste vragen te stellen

Crea / News

Begin 2023 lanceerden Air en Le Soir een nieuwe ambitie voor de krant en haar lezers: vaker “waarom” vragen. Het is een eenvoudige vraag die we als kind vaak stellen, maar die we vergeten als we ouder worden.

Op basis van dat principe heeft de krant, die net als alle journalisten gewend is om vragen te stellen, voor het eerst de rollen omgedraaid door haar lezers uit te nodigen om hen vragen te stellen: “Waarom stellen de Franstalige partijen geen lijst op in Vlaanderen?”, “Waarom neemt het populisme overal ter wereld toe behalve in Wallonië?”

Die uitnodiging gaf aanleiding tot meer dan duizend vragen van abonnees, die op hun beurt leidden tot honderden diepgaande antwoorden van de redactie van de krant en zelfs tot de opening van een nieuwe rubriek in het dagblad. Met deze nieuwe merkcampagne wil Le Soir ons eraan herinneren dat we ons nooit te veel waaromvragen kunnen stellen en lanceert het tegelijkertijd het 'tweede seizoen' van lezersvragen.

De campagne wordt uitgerold in OOH en op een tram die het grootste deel van het jaar zal rijden. Een film die wordt uitgezonden in bioscopen, op tv en digitaal gaat ook in op de 'waarom'-vragen van lezers.

Credits:

Client : Le Soir

Client contact : Thomas Barvais, Olivier De Raeymaeker, Vinciane Bernard 

Agency : Air ​

Creative Director : Creative Council

Creatives : Arnaud Bailly, Marie Paris

Strategic Director : Michelle Defooz ​ ​

Project Manager : Eva Closset

Graphic Design : Killian Vogel, Christophe Liekens 

Production 3D : Mat&Fab

Lees ook: Le soir vraagt zich af: waarom?