Met Twoo naar uw favoriete film

Media / News / Research

cinema unsplashAanstaande zondag is het zover, de uitreiking van de 91ste editie van de Oscars. De hele wereld wacht in spanning af wie de grote winnaar zal worden. Wordt het The Favourite? Of kaapt A Star is Born de meeste beeldjes weg? Dit jaar zijn er jammer genoeg geen Belgische Oscarnominaties, maar dat verandert niets aan de liefde van de Belg voor films. Dat blijkt uit een bevraging bij 2.000 Belgen van de Belgische social app Twoo.
Bridget of Indiana Jones?
Wat zijn nu de favoriete filmgenres van de Belg? Uit de rondvraag van Twoo blijkt dat voor 65,9% van de mannen actie- en avonturenfilms overduidelijk favoriet zijn. Bij 35,4% van de vrouwen staat de romantische komedie met stip op nummer één, nipt gevolgd door een actie- en avonturenfilm (33,8%). Indiana Jones enkel voor mannen? No way José. Misschien zit Shia LaBeouf hier voor iets tussen? Dat onze mannelijke bevolking houdt van avontuur en adrenaline uit zich ook in hun tolerantie voor geweld in films. Waar zo’n 37,1% van de vrouwen geweld in films storend vindt, ligt dat aantal bij mannen de helft lager (15,5%). En nog een filmcliché dat klopt: mannen vinden actie en drama het leukste in een film (37,9%), terwijl vrouwen zich vooral willen inleven in de filmpersonages (35,6%). Haal die zakdoeken en de DVD van The Notebook dus maar al boven!
9 op 10 Belgen kan een animatiefilm best smaken
Wie dacht dat animatiefilms enkel voor kinderen zijn, zit er goed naast! Slechts 8,5% van de Belgen vindt dat animatiefilms voorbehouden zijn voor de jongsten onder ons. De rest (91,5%) kan een animatiefilm best smaken of vindt het genre gewoonweg de max. In tegenstelling tot de animatiefilms, vallen zwart-wit-films enkel bij een beperkt publiek in de smaak. Wist je dat maar liefst 1 op 5 Belgen (18,5%) nog nooit een zwart-wit-film heeft gezien?
Alleen naar de bioscoop? Helemaal oké!
In je eentje naar de film is helemaal oké! Uit de rondvraag van Twoo blijkt namelijk dat 1 op 5 Belgen met plezier alleen naar de cinema gaat. Me-time met popcorn, zeg maar. Toch verkiest het merendeel van de Belgen om in gezelschap naar de film te gaan. Wie dat gezelschap precies is, verschilt van man tot vrouw. 3 op 4 Belgische mannen neemt het liefst een date mee naar de bioscoop, terwijl vrouwen liever een filmuitje organiseren onder vrienden (34%). Zo’n trip naar de cinema met je vrienden is wel risky business. Want wil je je filmgezelschap te vriend houden, dan moet er op tijd gezwegen worden. Zo’n 35,8% van de Belgen verdraagt geen gebabbel zodra de film begonnen is. Shht, de film begint!