Michel Dupont wordt director advertising sales Walt Disney Company Benelux

News / People

Vanaf 1 april 2024 zal Michel Dupont aan de slag gaan als director advertising sales bij The Walt Disney Company Benelux. Hij zal ook de Belgische reclameregie Transfer blijven leiden als general manager 

De creatie van deze nieuwe Beneluxrol volgt op het vertrek van Kiki Klijn-van Leeuwen Boomkamp. Kiki Klijn-van Leeuwen Boomkamp en Michel Dupont zullen de komende maand nauw samenwerken om een soepele overgang te garanderen. 

"Michel is een getalenteerde leidinggevende die de Belgische regie Transfer sinds 2017 succesvol aanvoert. Met Michel die Disney vervoegt als director advertising sales voor de Benelux regio, maken we gebruik van een enorme ervaring in zowel de Belgische als Nederlandse teams, werkend over de grenzen heen in onze verschillende bedrijfstakken. Ik kijk ernaar uit om Michel het Advertising Sales departement verder te zien uitbouwen samen met onze gewaardeerde partners," zegt Marco de Ruiter, country manager voor The Walt Disney Company Benelux. 

"Ik ben vereerd dat ik samen met het Nederlandse team van TWDC aan deze samenwerking kan beginnen en dat ik samen met Transfer de krachten kan bundelen om een dynamische synergie tussen het Nederlandse en Belgische medialandschap tot stand te brengen. Deze versterkte samenwerking zal interessante know-how bieden en zorgen voor interessante inzichten tussen beide domeinen. Ik kijk ernaar uit om verder samen te werken," reageert Michel Dupont 

Dupont heeft een gevarieerde en succesvolle carrière in verschillende sectoren. Hij begon zijn carrière bij Full Page in 1996, gevolgd door functies bij VMMa en Carat. Hij kwam in 2002 bij MTV Networks terecht als senior vice president en general manager voor de noordelijke divisie van de MTV-mediabranche. In 2013 werd Michel Dupont voorzitter van de Jupiler Pro League, waar hij een belangrijke bijdrag leverde aan de professionele voetbalcompetitie. In 2017 trad hij als general manager in dienst bij de Belgische reclameregie Transfer. Met zijn succesvolle traject en een passie voor innovatie onderscheidt Michel Dupont zich als een dynamische leider in de zakenwereld, toegewijd aan het maken van een positieve impact.