Michèle Sioen Manager van het Jaar 2017

Awards / Media / News

michelesioen managerjaar2017 trendsDe lezers van Trends en de jury hebben Michèle Sioen, de CEO van de textielgroep Sioen Industries, verkozen tot Nederlandstalige Manager van het Jaar 2017. De 52-jarige Sioen, die daarmee haar derde nominatie verzilvert, is de 33ste Trends Manager van het Jaar. Zij wordt in de erelijst de opvolger van Bart De Smet, de CEO van de verzekeringsgroep Ageas. Aan Franstalige zijde werd Jean-Pierre Lutgen, CEO van het succesvolle Ice-watch, Manager de l’Année 2017 van Trends-Tendances. Lutgen volgt Belfius-CEO Marc Raisière op.
“De jury prijst Michèle Sioen voor de duurzame groei van Sioen Industries in een moeilijke sector,” zegt Luc Vandewalle, de juryvoorzitter voor Manager van het Jaar. Vandewalle wijst erop dat Sioen het voorbije anderhalf jaar zes overnames deed, die het marktleiderschap in diverse niches van technisch textiel opleverden of versterkten. Intussen telt Sioen 56 vestigingen in 23 landen. Bovendien hield de jury rekening met het bredere engagement van Sioen, dat zich vertaalde in het voorzitterschap van het VBO en haar rol in de textielsectorfederatie Fedustria. Maar vooral als boegbeeld van het door haar ouders opgerichte familiebedrijf maakt de perfect tweetalige Sioen al lang indruk. Intussen is het 13 jaar geleden dat zij haar vader als CEO van het familiebedrijf opvolgde en heeft zij op succesvolle wijze het cyclische karakter van de activiteiten fors afgebouwd.
“Hard werken, want het komt allemaal niet vanzelf”, kreeg Sioen ingeprent door haar ouders. “Mijn vader zei ook dat je moet zorgen dat je altijd sneller draait, efficiënter produceert om voor te zijn op de concurrentie, en ziet wat de tendensen zijn, en daar zeker in mee te gaan. En we tellen hier nog elke cent”, zegt Sioen in een interview in Trends. Sioen, die gekend staat voor haar gedrevenheid, is vooral ook een zelfverklaarde people manager. “Mensen maken het verschil. Gemotiveerde mensen die ervoor gaan, maken of een bedrijf succesvol is of niet”, zegt de kersverse Manager van het Jaar. ”En als ik de mensen vertrouw, krijgen ze zeer veel verantwoordelijkheid”, klinkt het.
De Manager van het Jaar is een organisatie van Trends in samenwerking met Kanaal Z. De 18-koppige jury omvat redacteurs van Trends, ex-winnaars en onafhankelijke experts. Meer informatie over de Manager van het Jaar 2017 vindt u in Trends van 11 januari en op www.trends.be.