Mixua daagt ons uit om vrouwelijke ondernemers te ontdekken

Communication / News

Internationale Vrouwendag staat in het teken van strijdbaarheid en solidariteit. Er is vandaag nog steeds een grote genderkloof in ondernemerschap in België, terwijl er wel veel straf vrouwelijk ondernemerstalent aanwezig is. Vrouwelijk ondernemerschap verdient daarom bijzondere aandacht. Mixua daagt de week van 8 maart iedereen uit om ten minste één vrouwelijke ondernemer in hun buurt te ontdekken.

Hoe? Stel de vraag aan een buur, de lokale bakker of een collega. Wil je bovendien kiezen voor duurzaam ondernemerschap, ga dan een kijkje nemen bij Mixua. Mixua heeft een gratis online ontdekkingsgids gecreëerd om duurzame (web)winkels in jouw regio gemakkelijker vindbaar te maken. 80% van de deelnemende ondernemers zijn vrouwen en zullen deze week speciaal in de kijker worden gezet. 

Doe mee en deel een post van de zaak van jouw favoriete of ontdekte vrouwelijke ondernemer op je social media met vermelding van de hashtag #powervrouwbe. Maak mee een positieve impact rondom jou en help vrouwelijk ondernemerschap vooruit. Je maakt dan bovendien ook kans op twee Eco Tour-tickets. 

“Laten we samen zoveel mogelijk vrouwelijke ondernemers via deze hashtag in de kijker zetten en steunen! We weten dat het nodig is!”

Wie is Mixua?

Mixua's doel is enerzijds om de gemeenschap te inspireren op vlak van duurzaamheid en anderzijds om lokale, duurzame ondernemers te helpen in hun zichtbaarheid. Dit doet het Mixua team via de online ontdekkingsgids Mixua, de Eco Tours en workshops. De oprichtster is Emilia Cantero. Tijdens haar studies economie aan de Universiteit van Gent heeft ze haar passie voor circulaire economie en zero-waste ontdekt. Het is pas na een burn-out dat ze de stap heeft gewaagd naar het ondernemerschap. Het team bestaat uit 7 leden, voornamelijk vrouwen.