MNM heropent Rock 'n Roll Radio Highschool

mnm_rock_nrollradio_groot

Media / News

mnm_rock_nrollradio_grootVoor het vierde jaar op rij slaan radiozender MNM en zes Vlaamse hogescholen de handen in elkaar voor het project Rock ’n Roll Radio Highschool. Vanaf maandag 6 februari krijgen jonge mediastudenten zes weken lang een intensieve masterclass in de studio’s van de jongerenzender. MNM-dj Dorianne Aussems, die zelf drie jaar geleden ontdekt werd door het project, begeleidt samen met MNM-dj Camille Pollie de studenten tijdens hun stage.

De studenten volgen allemaal een media-opleiding aan een van deze scholen: Hogeschool PXL (Hasselt), Howest (Kortrijk), AP (Antwerpen), Artevelde Hogeschool (Gent), RITCS (Brussel) en Thomas More (Mechelen). Vanaf maandag 6 februari zullen zij zes weken lang - elke week komt een andere hogeschool aan bod - een eigen radioprogramma maken dat van maandag tot en met woensdag van 23 uur tot middernacht uitgezonden wordt. MNM-medewerkers Dorianne Aussems, Camille Pollie en coördinator Peter De Paepe zorgen voor de begeleiding. MNM-nethoofd Rino Ver Eecke: "Als jongerenradio willen we een platform zijn waar jonge en aanstormende radiotalenten hun eerste stappen kunnen zetten. Bij MNM staat participatie van onze luisteraars centraal. Niet alleen om onderwerpen aan te dragen voor onze programma's, maar ook om zelf programma's uit te werken. Daarbij laten we de jongeren hun creativiteit botvieren en begeleiden we hen om een goed radioprogramma af te leveren. Het is voor de studenten een eerste belangrijke ervaring in de media."

Vier jaar geleden sloegen MNM en vijf Vlaamse hogescholen voor het eerst de handen in elkaar voor Rock 'n Roll Radio Highschool. Zowel Dorianne Aussems als Julie Van den Steen gingen vast aan de slag bij MNM dankzij het project. Ook voor Laurens Luyten, Sen De Paepe en Amos Tindemans (MNM) en Ulricke Dhauwer (Studio Brussel) was de stage een springplank naar een boeiende job bij de radio.

 

De hogescholen komen in deze volgorde aan bod:

  • week van 06.02: Hogeschool PXL Hasselt
  • week van 13.02: Howest Kortrijk
  • week van 20.02: AP Antwerpen
  • week van 06.03: Artevelde Hogeschool Gent
  • week van 13.03: RITCS - School of Arts Brussel
  • week van 20.03: Thomas More Mechelen

Volg Rock ’n Roll Radio Highschool: