MNM kiest De Strafste School 2019

Media / News

De Strafste SchoolMNM heeft het Heilig Hartinstituut in Heverlee en Kessel-Lo uitgeroepen tot De Strafste School van 2019. De kersverse Strafste School kreeg de award uit handen van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.
De Strafste SchoolAl voor het negende jaar op rij ging de jongerenzender van de VRT op zoek naar De Strafste School, de meest inventieve, sociaal geëngageerde en hartverwarmende middelbare school van Vlaanderen en Brussel. Om zich in te schrijven kon elke middelbare school een filmpje insturen waarin de leerlingen tonen dat ‘als één groep samen grenzen verleggen’ in het DNA van hun school zit.
De Strafste SchoolDe 15 scholen die dat het best deden, kregen een bezoek van De Strafste School-jury. De jury (MNM-dj Tom De Cock, Nora Gharib, leerlingen uit De Strafste School 2018 en de leden van de sterrenjury, Stien Edlund, de Burgemeester uit Samson & Gert, Imke Courtois, MNM-dj Brahim en Saïd en Salah van SLM) bezocht scholen uit letterlijk elke windstreek en uithoek van Vlaanderen en Brussel. De juryleden brachten een bezoek aan scholen in al hun diversiteit: BuSO, ASO, BSO, TSO en KSO.
De Strafste SchoolVan de meer dan 1000 middelbare scholen in Vlaanderen en Brussel schreef een recordaantal zich in voor deze negende editie van De Strafste School. Slechts 15 finalisten kregen de sterrenjury op bezoek en zetten hun beste beentje voor. Van alle scholen liet het Heilig Hartinstituut Heverlee de diepste indruk na op de jury. De school mag zich dan ook vanaf vandaag een jaar lang De Strafste School noemen.