Moustique zoemt voortaan bij Nethys

Moustique-2015--214x300

Media / News

Moustique 2015

Laatste cover Moustique


Kroniek van een aangekondigde aankoop, volgens sommigen: de overname van Moustique door de groep Nethys. Volgens anderen gewoon de ontrafeling van een dossier dat niet zo eenvoudig in elkaar zat. Moustique en Télé-Pocket zitten voortaan onder Luiks dak. Een terugkeer naar de Waalse oorsprong, aangezien het magazine op 23 november 1942 werd geboren ten kantore van Jean Dupuis, oprichter van de gelijknamige uitgeverij.
De overeenkomst tussen Sanoma en Nethys bezegelt de opname van de twee titels in L’Avenir Hebdo n.v., een dochterbedrijf van Avenir Développement. Concreet zullen de uitgeefactiviteiten en de regie progressief in de handen van de nieuwe eigenaar overgaan. Een verhuizing zou plaatsvinden tussen eind 2015 en begin 2016. Jean-Luc Cambier, hoofdredacteur van Moustique, en een deel van het bestaande team maken mee de overstap.
Voor Sanoma is deze overeenkomst het sluitstuk van de stappen om een deel van de magazines van de Finse uitgeefgroep de deur te laten uitgaan. In augustus van dit jaar gaf de Belgische Mededingingsauroriteit al toelating aan De Persgroep om de titels Story, TeVe-Blad, Humo et Vitaya te verwerven.
Moustique en zijn kleine broertje krijgen dus een plaats in de mediaplannen van de groep Nethys, die al eigenaar is van L'Avenir. De chemie met een telecomoperator, met name VOO, zou zichtbaar moeten zijn. Het is niet zo moeilijk om de mogelijke digitale synergieën te zien tussen een medium dat over televisie schrijft en nieuwe toepassingen mogelijk gemaakt door decoders van de nieuwste generatie, zoals Box Evasion. Die nieuwe decoder van VOO kreeg overigens de ‘Industry Innovation of the Year’, meer bepaald voor zijn videowall, toegekend door de Europese digitale televisiewereld tijdens de recente MIPCOM. Om maar te zeggen dat Moustique en Télé-Pocket misschien op termijn de andere kant van het beeldscherm ontdekken…
Moustique 1955

Moustique in 1955 - Cover van Sempé


Moustique 1935

Moustique in 1935