Move tegen pesten meest trending video 2018

Media / News

KetnetKetnet kaapt met het themalied Stip na stip van de Move tegen pesten de eerste plaats weg in YouTube Rewind, de jaarlijkse ranking van de populairste trending video's op YouTube in België. De volledige lijst van YouTube Rewind wordt morgen bekendgemaakt. De Move tegen pesten is de actie van Ketnet in samenwerking met het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Samen dansen en zingen tegen pesten; de afgelopen jaren was dat dé manier voor kinderen om te tonen dat ze tegen pesten zijn. Met de song Stip na stip riep Tinne Oltmans in 2018 kinderen en jongeren op om op te komen tegen pesten.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=64&v=UNpJKc1yono
« In 2012 zijn we bij Ketnet begonnen met de Move tegen pesten. Het is ieder jaar opnieuw hartverwarmend om te zien hoe geëngageerd de Ketnetters zijn om 'neen' te zeggen tegen pesten, » zegt Maarten Janssen, Netmanager van Ketnet. « Dat net de video van de Move tegen pesten de meest trending video in België is, is een krachtig signaal tegen pesten van de Ketnetters, hun ouders, verenigingen en scholen. We zijn dan ook dankbaar voor deze eerste plaats! »
« Ketnet kaapt met de video 'Move tegen pesten' terecht de eerste plaats weg als meest trending videoclip op YouTube in België in 2018, » bevestigt Michiel Sallaets, Communicatie Manager van Google/YouTube België. « De vier stippen met boodschap dat pesten helemaal niet oké is en het bijhorende lied gezongen door Tinne Oltmans leefde het voorbije jaar bij heel veel kinderen en werd ook massaal bekeken via YouTube. Daar kunnen we alleen maar blij van worden! »
Ook in 2019 slaan Ketnet en het Netwerk Kies Kleur tegen Pesten opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe editie van de Move tegen pesten: STIP IT.