Music For Life 2017 warmt zich op

Media / News

de warmste week

Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems © VRT

Van maandag 18 december tot kerstavond leven Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems een week lang in de kou en draaien ze plaatjes voor de meer dan duizend goede doelen van Music For Life. Samen met alle Vlamingen maken Linde, Eva en Bram van de week voor kerst opnieuw De Warmste Week van het jaar. Onder het motto “iedereen zorgt voor iedereen” zullen ze een week lang non-stop live radio maken vanuit het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. De Koning Boudewijnstichting zorgt ervoor dat het ingezamelde geld van de acties bij de juiste vzw’s terechtkomt.

Ook voor én tijdens De Warmste Week zetten de VRT-radionetten warme acties op poten. Zo moedigt Radio 1 van 4 tot 24 december schaamteloos het vertellen van flauwe moppen aan, worden bij Radio 2 De Madammen… De Warmste Madammen, stuurt jongerenzender MNM dit jaar zijn eigen Plakman uit en verkoopt Klara een mini-CD ('Plaisir d'Amour') met 4 nummers van Gwen Cresens op accordeon en bandoneon.

De Warmathon van Music For Life is er dit jaar van maandag 18 december tot en met zaterdag 23 december, elke dag van 14.00 uur tot 20.00 uur in een andere stad. En ook dit jaar spelen zes topartiesten een exclusief benefietconcert in The Flame, de Music For Life-concerttent. De opbrengst van die optredens gaat integraal naar het goede doel dat de artiesten zelf gekozen hebben.

de warmste weekMusic For Life pakt dit jaar bovendien uit met een nieuw collector's item: De Jingle Bal, een muzikale kerstbal met de stem van de Vlaamse stand-upcomedian Philippe Geubels. Geubels zingt 'jingle bells' voor de meer dan duizend goede doelen van Music For Life en vrolijkt tegelijkertijd iedere kerstboom en Vlaamse huiskamer op. Ook de VRT-toren brandt tijdens De Warmste Week opnieuw voor alle goede doelen van Music For Life. Vanaf maandag 18 december verandert de iconische VRT-toren in Schaarbeek, met behulp van een LED-wall, een week lang in een toorts. Van begin tot einde brandt de vlam als symbool voor alle warmte in Vlaanderen.

In de week voor Kerst brengt Ketnet ten slotte opnieuw warmte en solidariteit naar de lagere scholen in Vlaanderen. Alle Ketnet-wrappers roepen alle klassen in Vlaanderen op om een goed doel te kiezen en een Ketnet-Koekenbak te organiseren om hun vzw te steunen.

Alle details zijn terug te vinden op dewarmsteweek.be.