Mutant en De Standaard vormen de kritische massa

Crea / News

Niet polariseren maar op zo’n manier kritisch zijn dat mensen willen luisteren. En mee willen nadenken. Dat is de centrale gedachte van de nieuwe positionering die Mutant bedacht voor De Standaard. Want in tijden van nieuwsmoeheid is het belangrijk op zoek te gaan naar een kritische houding die niet alleen maar zwaar of moeilijk is. Die verbindt in plaats van verdeelt en ruimte laat om te discussiëren. Die gedachte wordt samengevat in de nieuwe baseline: de kritische massa.

Met De kritische massa installeert Mutant samen met De Standaard een attitude die de krant deelt met haar lezers: een kritische kijk die niet vervalt in cynisme. “Kritische discussies voer je niet in een donker hoekje of vanachter een computerscherm,” legt Ruben Van Maldeghem uit, co-creative director bij Mutant. “Als je mensen wil laten nadenken en meekrijgen in moeilijke thema’s, is de manier waarop je kritisch bent ook heel belangrijk. En dat hoeft niet vermoeiend of met het vingertje te zijn, dat kan ook via muziek, humor en entertainment. Zo krijg je de massa mee en dingen in beweging.”

De nieuwe lijn wordt geïnstalleerd via drie critical readers en leaders: internationaal gelauwerd artieste Charlotte Adigéry, België’s grootste drumtalent Lander Gyselinck en mediakunstenaar Dries Depoorter. Zij vertellen aan de hand van hun werk en muziek hoe zij kritisch in het leven staan en hun publiek uitdagen om hetzelfde te doen.

Naast drie films, die gemaakt werden in samenwerking met Bleunuit, bestaat de nieuwe imagocampagne ook uit print, radio, banners en socials.

Credits

Agency: Mutant

Brand: De Standaard

Client: Klaartje De Bonnaire, Karel Verhoeven, Dries Vereecke

Creative Director: Odin Saillé

Creative: Ruben Van Maldeghem

Creative: Jonas Marysse

Client Director: Tuyen Pham

Client Manager: ShiQi Ji

Designer Director: Frank Schouwaerts

Designer: Ben Boliau

Production Company: Bleunuit

Director/Photographer: Louis Lekien

Producer/Line Producer: Jordan Le Galeze

1st Assistant Director: Pim Calomi

2nd Assistant Director: Arthur Simon

DOP: Kamiel Doens

1st Assistant Camera: Robin Niedergang

2nd Assistant Camera: Cyprien Rigaud

Gaffer: Rayan Imoula

Electrician: Benoit Dericke, Hugo Corson

Video Installation: Hugo Boutry

Sound Engineer: Diego Wunsch

Editing: Rémy Monti

Color Grading: Mikey Rossiter

Cleaning: Julien Mercier

Styling: Eveline Briand

MUAH: Drucila Clement

Set Design: Kenia Raphael

Sound Production:  Raygun