Mutant en StuBru keren terug in de tijd

Crea / News

De Jaren Nul, het lijkt wel gisteren. Weet je nog dat je kamer vol posters hing van je favoriete artiesten? We droegen Buffalo's en hingen onze portemonnee vast met een ketting aan onze oversized broeken en draaiden onze pet achterstevoren zoals Limp Bizkit, we waren verknocht aan onze Tamagotchi's en keken de hele dag MTV om onze favo clips te spotten. Klinkt nostalgisch? Beeld je in dat we de elementen van die tijd in een 30 sec-film doen herleven. In 2000 bestond Spotify nog niet, enkel de gebrande CD's en illegale downloads. Geen smartphones, maar iedereen had wel dezelfde gsm: de legendarische Nokia 3310.

Studio Brussel brengt je auditief en visueel terug naar toen door middel van de beroemde Nokia 3310. De pixels en de 1-bit ringtones geven je een selectie van de meest iconische muziek die je 10 dagen lang te horen zal krijgen op Studio Brussel. Geen behoefte om illegaal je muziek te gaan downloaden dus of te branden op je CD’s. De video bevat ook een paar easter eggs die enkel de generatie van toen zal spotten. #snake

De Jaren Nul krijgt er ook een nieuw logo bij en zal gelanceerd worden met een TV-spot, Radio en social posts die uitnodigen om de beste muziek te ontdekken van 2000 tot 2009.

CREDITS

Agency: Mutant

Brand: StuBru

Client: Karel Decorte, Josse De Leener, Léonie Van de Vliet

Creative Director: Odin Saillé
Design Director: Frank Schouwaerts

Designer: Bob Van Den Audenaerde, Ben Boliau

Creatives: John Benois, Marc Richard Vander Heyden, Jonas Marysse

Client Director:  Innie Tran

Client Manager: Lina Mertens

Production Company: Diplomat

DOP: Stefan Van Diest

Animatie:  Jaak De Digitale                                

Sound & Sound Design: Klankwerk

Voice Over: Eva De Roo