Mutant in het spoor van Paralympic Team Belgium

Crea / News

Ter aankondiging van Paralympische Winterspelen in Peking benadrukt Mutant de weg die de paralympische atleten hebben afgelegd tot op het belangrijkste punt uit hun sportcarrière. “Atleten zien we vaak alleen maar op het moment dat ze hun prestaties leveren. Van het parcours dat ze daarvoor al hebben afgelegd, zien we amper iets. Bij Paralympische atleten is die weg daarvoor nog eens uitzonderlijk inspirerend," zegt Iris Nuyts, creative bij Mutant.

In de sneeuwsporen op de printadvertentie lees je het verhaal van de twee paralympische skiërs die Paralympic Team Belgium gaan verdedigen in Peking.

1965, Linda Le Bon wordt geboren met een oogaandoening. Hoe slechter ze zag, hoe sterker ze werd. Voor dit moment heeft ze jaren getraind. Zonder zicht staat ze klaar voor de afdaling. Straks vliegt ze aan 100 km per uur de piste af. Het podium beneden was voor haar nog nooit zo zichtbaar.

1988, Rémi Mazi wordt geboren zonder onderarm. Zelfs met een beperking was hij niet te stoppen. Hij slalomde door verschillende Paralympische sporten. Maar vond uiteindelijk zijn passie op de piste. Bocht per bocht, meter per meter, toont hij dat alles kan. Niets komt nog tussen hem en zijn doel.

“Hoe simpel het design ook is, het parcours dat de atleten hebben afgelegd, is dat niet. Door dit verhaal te delen, tonen we aan dat zelfs het moeilijkste parcours kan leiden tot een prachtige finish," besluit Simon Pyson, creative bij Mutant.