Muurschildering in Antwerpse haven zorgt voor imposante eyecatcher

Crea / News

De muurschildering waarmee Port of Antwerp, Euroports en Treepack de haven van Antwerpen creatief in de kijker willen zetten is bijna klaar. Het kunstwerk kreeg intussen de naam ‘Winter 7:00 PM’.

Samen met Euroports, één van de grootste logistieke bedrijven in de haven, zet Port of Antwerp de haven en alle mensen die er werken op een inspirerende manier in de kijker. De gevel van Euroports aan de Vosseschijnstraat krijgt in de loop van de maand maart een kleurrijke muurschildering van maar liefst 680m2. Het creatieve luik werd voorzien door Treepack, specialist in het beschilderen van publieke en commerciële ruimtes. Het kunstwerk zal tevens te vinden zijn op de gratis street art cities app.

De imposante eyecatcher toont op een unieke manier waar beide bedrijven voor staan: duurzaamheid, diversiteit en verbinding. Een bonte strandloper (vogel) staat voor de lokale fauna en flora, terwijl DeWaterbus en een binnenvaartschip de mobiliteit in de haven representeren. De skyline van Antwerpen, het MAS en het Havenhuis worden ook afgebeeld, waardoor de link tussen haven en stad wordt gemaakt. Centraal in het kunstwerk staan de mensen, aangezien zij diegene zijn die de haven doen draaien. Van havenarbeider tot bootman en van kapitein tot recreant, ze vormen allemaal onderdeel van de Antwerpse haven en verdienen een plaats op de gevel.

En de naam? ‘Winter 7:00 PM’ is geïnspireerd op een aantal dramatische zonsondergangen die de artiesten hebben beleefd aan de muur. De kleuren vielen perfect samen met de indian summer sfeer van het kunstwerk zelf. Gezien de periode van de plaatsing van het kunstwerk en het tijdstip van de dramatische luchten is deze naam blijven hangen. Meteen een indicatie voor wanneer je het best van dit spektakel kan genieten.