Muziekzender XITE vindt reporters

Awards / Media / News

LaurensLudoHet is geen geheim dat wie vandaag “iets in de media” wil doen, best het verschil kent tussen Instagram stories, Facebook live en retweets. Maar hoe maak je van een hobby een beroep? Muziekzender XITE gaf met XITE Zoekt Reporter jong talent een platform en ondersteunde dit met een zomer vol festival-opdrachten en een jaarcontract als XITE reporter.

XITE Zoekt Reporter startte met audities via Instagram, gevolgd door reportages op festivals als We Are Electric, Graspop, Extrema Outdoor en Beats’n’Bites. Daaruit volgden drie finalisten die dit weekend helemaal losgingen op Genk on stage met een “XITE social take-over”. Voor zij die niet zo bekend zijn met deze fenomenen: XITE gaf zijn Facebook, Twitter en Instagram uit handen. Het publiek kon via @xitebe of xite.be/win/orange opdrachten geven en een Orange cadeaubon van €200 in de wacht slepen.

Elisabeth Peeters

Elisabeth Peeters

De zoektocht leverde hele diverse profielen op en bij de finalisten was dat niet anders. Chloé Kitembo uit Diest is op instagram beter gekend als @Ceekay bij haar 219.000 volgers. Ze is perfect drietalig en helemaal into fashion en make-up en is één van de influencers die je op het Summerfestival kan “meet en greeten”. De Antwerpse Elisabeth Peeters is content creator en presentator die het klappen van de zweep leerde bij de VRT. Festivalweides, dixi's en zwanworsten uit blik kennen geen geheimen voor haar, net als de nieuwste muziekrages. Het creatieve duo Laurins Dursin en Ludo Lhoest maken zowel Kortrijk als Milaan onveilig. Beiden getekend bij Dominique Models, beiden gefascineerd door social media en samen vloggers.
CHLOE KITEMBO

Chloé Kitembo

De winnaars, Laurins Dursin en Ludo Lhoest , sleepten een jaarcontract bij XITE in de wacht. Dankzij Beerens b2cars.be mogen ze de XITE Mini Clubman een hele zomer de hunne noemen en Orange zorgt er met een nieuwe smartphone en een jaarabonnement voor dat de XITE-reporters hun euro’s op vakantie kan besteden.