Muzikale straf voor roekeloos rijden?

Marketing / News

Safe-and-Sound-app_1-3

23% van de jonge bestuurders (onder de 34 jaar) gebruikt minstens een keer per autorit zijn of haar smartphone. Bovendien krijgt een op de vijf nieuwe bestuurders een ongeval in het eerste jaar. Belangrijkste oorzaken: overdreven snelheid en smartphonegebruik. Terecht dus dat ouders zich zorgen maken als zoon of dochter achter het stuur kruipt. Om die ongerustheid op een speelse manier te verlichten, ontwikkelde Toyota de ‘Safe & Sound’-app, die jonge bestuurders in verlegenheid brengt wanneer ze te hard rijden of hun smartphone gebruiken.
Hoe werkt het? Zowel ouders als hun kinderen downloaden de app en koppelen hun smartphones. De app blokkeert vervolgens alle social media notifications en inkomende oproepen van zodra de wagen begint te rijden (geactiveerd via Google Maps API-technologie, vanaf 14 km/uur). Verder gebruikt de app het inzicht dat er voor jongeren niets zo erg is dan in verlegenheid gebracht te worden. De app synchroniseert de Spotify-accounts van de jonge bestuurder en zijn ouders. Gebruik je je smartphone tijdens het rijden of ga je over de snelheidslimiet, dan wordt jouw Spotify-playlist vervangen door die van je ouders. Om je eigen afspeellijst terug te krijgen, moet je je opnieuw aan de snelheid houden en van je mobiel afblijven.
Deze ‘Safe & Sound’-app werd ontwikkeld door Saatchi & Saatchi London. Met de app wil Toyota jonge bestuurders bewust maken van de gevaren van het gebruik van een smartphone achter het stuur. Toyota wil meedenken en werken aan een veiliger, ongevalvrij verkeer. De app Toyota Safe & Sound is beschikbaar in de Google Play Store.