Omnichannel betaaloplossing voor kleine zelfstandigen

News

mobile-card-payment-terminal-myPOS-bancontactmyPOS, een volledig omnichannel betalingspakket voor kleine zelfstandigen, kondigt een samenwerking aan met Bancontact. De komst van myPOS op de Belgische markt zal de handelaars helpen om de concurrentie met grotere bedrijven aan te gaan, en biedt een antwoord op de steeds hogere verwachtingen rond betalingsmogelijkheden van consumenten.

myPOS is een cashloze betaaloplossing voor kleine handelaars, waarmee ze kaartbetalingen in de winkel, online of via mobiele apparaten kunnen aanvaarden. Dit gebeurt via een gamma aan mobiele apparaten en online betalingsdiensten. Naast Bancontact aanvaardt myPOS ook andere grote betalingssystemen, zoals Visa, Mastercard, JCB, UnionPay en binnenkort AMEX. Gezien de positie van Bancontact als voornaamste betalingssysteem in België kan myPOS als eerste een omnichannel betaaloplossing voor kleine handelaars op de Belgische markt aanbieden. myPOS stelt KMO’s in staat om aan boord te springen van de omnichannel-ervaring die consumenten vandaag de dag verwachten. Kleine zaakvoerders kunnen op hetzelfde niveau als grotere ondernemingen spelen, door het voor hen gemakkelijk en goedkoop te maken om te cross-sellen en al hun verkoops- en betalingsactiviteiten op één enkel platform samen te brengen.

Het betalingsplatform van myPOS is niet alleen bedoeld voor fysieke winkels, maar ook voor handelaars met handelsactiviteiten buiten vier muren, zoals taxichauffeurs en straatverkopers. Er is een grote vraag vanuit de gemeenschap van micro-ondernemingen (waaronder handelaars, verkopers en zelfs directe-dienstverleners) voor een flexibele en betaalbare oplossing voor het aanvaarden van betalingen.

Robert Jenkins, director van myPOS: « Met 1,39 miljard transacties per jaar is Bancontact het voornaamste betalingssysteem in België. Door hen toe te voegen aan de myPOS community kunnen handelaars hun klanten het volledige scala aan betalingsmogelijkheden aanbieden. We verheugen ons er op om handelaars de kans te geven om Bancontactkaarten op hun myPOS-systemen te aanvaarden. Naast het feit dat alle betalingen op één plaats samengebracht worden, maakt onze technologie het voor kleine handelaars ook mogelijk om real-time toegang te hebben tot hun kapitaal, point-of-sale apparaten, betaalkaarten en rapporten. Het is een uniek online betalingsplatform dat alle betalingen meteen afhandelt, of ze nu via kaart, smartphone of e-commerce worden uitgevoerd. »

Kim Van Esbroeck, ceo van Bancontact Company: « We zijn heel blij om myPOS op de Belgische markt te verwelkomen als een van onze partners. Handelaars kunnen nu ook myPOS contacteren als ze op zoek zijn naar een innovatieve oplossing om elektronische betalingen met Bancontact te aanvaarden. »

myPOS terminals zijn niet verbonden aan jaarlijkse dienstcontracten of abonnementen. Er zijn geen activatiekosten en er hoeven ook geen complexe apps of software geïnstalleerd worden. « Een van de troeven waar we het meest trots op zijn, is de directe afhandeling van betalingen. Zodra de betaling uitgevoerd is, online of op het POS platform van de handelaar, dan wordt die binnen enkele seconden al op het account van de handelaar afgehandeld. Het geld kan meteen gebruikt worden, » besluit Robert Jenkins.