Napoleon Games Cup krijgt vervolg

Media / News

ngcc_merijn_kevin_002Na het grote succes van de eerste editie krijgt de Napoleon Games Cup een vervolg. Het regelmatigheidscriterium met tien wedstrijden was vorig jaar goed voor een gemiddeld marktaandeel van maar liefst 33,6% op de mannelijke doelgroep 15+. Morgen, op woensdag 1 maart, gaat de Napoleon Games Cup opnieuw van start met de Grote Prijs Samyn. De wedstrijd is live te volgen bij VTM vanaf 15u20.

Slechts enkele dagen na het Vlaamse openingsweekend van het wielerseizoen zetten de renners het Waalse wielerjaar in op de kasseistroken van de GP Samyn. De klassieke openingskoers kreeg vorig jaar af te rekenen met barre weersomstandigheden, die voor een loodzware wedstrijd vol spanning zorgden. Niki Terpstra trok uiteindelijk aan het langste eind, maar wie volgt de Nederlander dit jaar op als winnaar?

VTM nieuwsjournalist en wielerspecialist Merijn Casteleyn en ex-wielrenner en huidig bondscoach Kevin De Weert zorgen voor het wedstrijdcommentaar. De voor- en nabeschouwing wordt in goede banen geleid door Tom Coninx en Johan Museeuw. Sportjournalist Jan Suykens neemt de interviews af op het terrein.

De Napoleon Games Cup wordt na tien wedstrijden uitgereikt aan de renner met de meeste punten. Ook de beste ploeg krijgt een prijs. Vorig jaar ging de eindzege naar Timothy Dupont. Lotto Soudal eindigde als eerste in het ploegenklassement. De volgende afspraak is op zondag 5 maart met een gloednieuwe koers: de Museeuw Classics.