Native advertising: dubbel zoveel investeringen tegen 2020

Native / News

- Brand Content Corner -

De investeringen in native advertising zullen tegen 2020 verdubbelen

Op basis van de prognose van het IAB, BI en eMarketer stelt Adyoulike dat de wereldwijde investeringen in native advertising tussen 2016 en 2020 met 213 % zullen toenemen.

vanity_fair AdYouLike

Het is al lang geen geheim meer dat native advertising de wereld steeds verder verovert en dat de ‘klassieke’ digitale reclame almaar meer terrein verliest. De mate waarin die opmars zich voordoet, wordt pas echt duidelijk als we er de cijfers bij nemen. Uit een studie van Adyoulike, op basis van de prognose van het IAB, BI en eMarketer, blijkt dat de markt van de native advertising wereldwijd zal verdubbelen tegen 2020. Dat is een toename met maar liefst 213 % ten opzichte van 2016!

Groot-Brittannië op kop, gevolgd door Duitsland en Frankrijk
Groot-Brittannië vormt veruit de grootste native advertisingmarkt in Europa, goed voor bijna 6 miljard dollar aan investeringen. Daarna volgen Duitsland en Frankrijk (goed voor respectievelijk 4,4 en 2,2 miljard dollar). De trend doet zich echter ook in andere Europese landen voor, waaronder België, waar we een toename opmeten van 2,26 naar 4,80 miljard. Hoewel België niet over specifieke cijfers beschikt, wijst niets erop dat de toename – zoals we die in onze buurlanden zien – in ons vlakke land zou uitblijven.

Het volledige artikel lezen? Ga meteen naar de Brand Content Corner.