Nestlé en Secondfloor bewegen richting een duurzame toekomst

Crea / News / Sustainability

Met ‘STEP+’, het duurzaamheidsprogramma dat Nestlé in België en Luxemburg in gang zet, wil Nestlé een gedragsverandering bij werknemers te stimuleren. Namelijk het stimuleren van meer verantwoorde en milieuvriendelijke praktijken en het drastisch verminderen van de ecologische voetafdruk, zowel binnen de infrastructuur van het bedrijf als in hun dagelijks leven.

Secondfloor ontwikkelde het creatieve concept en de branding voor de lancering van het duurzaamheidsprogramma. Het bureau lanceerde daarvoor de STEP+, De Move for a sustainable future-campagne op de digitale en fysieke touchpoints van Nestlé. Vooraf had het bureau een interne casting georganiseerd om de eerste i-ambassadeurs van het programma te identificeren. Zij poseerden vervolgens voor de lens om hun collegas te motiveren, de lanceringscampagne en andere aankomende initiatieven te illustreren.

Later volgt er een communicatiecampagne ter versterking van Nestlés wens om het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik in het bedrijf te elimineren.