New kid in Town: Arne Goossens

New kids in town

"Van kleins af aan was ik dol op tekenen en als jonge skater werd graffiti mijn grote passie... als ik maar creatief bezig kon zijn met beelden. Voor mij was het al snel helder: ik wilde van die passies mijn leven maken. En eerlijk gezegd, ik denk dat ik tot nu toe behoorlijk slimme keuzes heb gemaakt om dat te bereiken!

Toen ik op mijn achttiende een studierichting moest kiezen, bijvoorbeeld. Niemand was verbaasd dat ik me inschreef voor Grafische Vormgeving. Aan KDG Sint-Lucas Antwerpen ging een wereld voor me open, ik voelde me er thuis en kreeg de kans om met vele stijlen te experimenteren.

En toen ik tijdens mijn masterjaar een stageplek moest zoeken, koos ik – een beetje vanuit de buik – voor iO. Ook dat bleek een voltreffer. Weer ging er een wereld voor me open.

Tijdens mijn opleiding was digitaal design maar een klein onderdeel van het programma, maar dat vonden ze niet erg bij iO. Sterker nog: de collega’s van creatie en design begeleidden me hierin en deelden gul hun kennis met mij. Ik leerde alle kneepjes van het digitale creatieve vak. Zelfs digitaal animeren, en daar droomde ik al heel mijn leven van. Ik ben het team van iO dankbaar: ze deden me groeien en gaven mijn passie voor digitaal design een enorme boost!

Door die stage-ervaring wist ik dat dit de richting was die ik professioneel wou uitgaan. En ik had geluk, want nadat ik mijn masterdiploma behaalde, kon ik onmiddellijk bij iO beginnen. Hier ben ik omringd door supertoffe collega’s – allemaal fijne mensen en experts die me veel bijleren. Bij iO is elke dag anders: een banner of social campaign ontwikkelen of een 3D animatie ontwerpen... ik groei hier als professional en persoon.  

Maar het allertofste aan mijn job? Dat ik onverwacht mijn eigen werk zie opduiken ... in het straatbeeld of op social media. Zo komt het echt tot leven. Dus kiezen voor grafisch ontwerp en iO: zeker niet verkeerd!"

 

Arne Goossens