New kid in town: Florence Baekelandt

New kids in town

"Mijn naam is Florence Baekelandt en ik ben sinds maart 2021 aan de slag bij Whyte Corporate Affairs als consultant binnen het Corporate Communications-team.

De keuze voor een job in de communicatiesector gaat hand in hand met mijn levenslange passie voor talen. Mijn opleiding Toegepaste Taalkunde aan de UGent met als talen Nederlands, Frans en Engels was me dan ook op het lijf geschreven. Ik voelde dat ik hierna de verschillende mogelijkheden op de arbeidsmarkt eerst nog goed wou verkennen en verruimen alvorens effectief het werkveld in te stappen. Daarom besloot ik in 2019 mijn traject aan de UGent te verrijken met een diploma Meertalige Bedrijfscommunicatie.

Een belangrijk deel van deze opleiding bestond uit een stage van drie maanden, waarbij we de kans kregen al even te proeven van het beroepsleven. Het sprak me enorm aan om deze stage in een consultancy te lopen. Bovendien wilde ik liefst in een tweetalige context terecht komen waarbij ik ook regelmatig in het Frans zou kunnen communiceren. Whyte Corporate Affairs leek dan ook een logische keuze en ik voelde meteen een match. Een goed half jaar na mijn stage maakte ik officieel deel uit van het Corporate Communications -eam binnen Whyte.

We zijn ondertussen een goede drie (?!) jaar verder en het leven als consultant bevalt me elke dag een beetje meer. Ik kreeg de kans om in mijn pen te duiken, mijn schrijfstijl aan te scherpen, en bouw vandaag steeds verder aan mijn relaties binnen het medialandschap. Ook verleen ik strategisch communicatieadvies aan een hele reeks klanten uit diverse sectoren. Bovendien word ik omringd en begeleid door getalenteerde en inspirerende collega’s die stuk voor stuk een krak zijn in hun vak."

Florence Baekelandt