New kid in town: Matilde Sommen

New kids in town

"Mijn loopbaan is pas echt begonnen bij iO. Niet dat ik aan het zwerven was, maar ik had niet echt een welomlijnd plan. Ik studeerde communicatiewetenschappen en besloot me te specialiseren in bedrijfscommunicatie. Het leek me boeiend om binnen een onderneming actief mee te bouwen aan een sterk merk.

Maar na mijn studies had ik – naar mijn gevoel – te weinig praktijkervaring om iets te betekenen voor een werkgever. Dus volgde ik een postgraduaat digitale marketing bij EHSAL. Geen moment spijt van gehad: hier werkten we op projecten die recht uit de bedrijfswereld kwamen en liep ik stage bij reclamebureaus. Ik ontdekte twee dingen: dat ik coördineren leuk vind en dat het agency life me lag. Maar moest ik dan echt kiezen tussen brand management in een bedrijf of projectmanagement in een bureau?

En toen kon ik bij iO aan de slag als projectmanager voor... iO zelf. Heerlijk om mee te mogen bouwen aan een krachtig iO-merk én de vele  marcom-projecten te begeleiden. Plus: die agency vibe, hé. Ik heb slimme en creatieve collega’s, die hun kennis met me delen waardoor ik mijn vaardigheden on the job aanscherp.

En als kers op de taart: iO is erg begaan met zijn mensen en hun groei. We hameren erop in onze communicatie, maar ik mocht het zelf ondervinden. Want sinds kort ben ik project- en trafficmanager die de creatieve producties (copy, social, video) voor onze klanten in België coördineert. Een job waar ik veel bijleer en kan groeien. Ja, bij iO vallen alle puzzelstukjes echt in elkaar voor mij."

 

Matilde Sommen