New Kids in Town (revisited): Talitha Dehaene

New kids in town / News / People

TALITHA-DEHAENE-mei-2019Naar aanleiding van de Creative Belgium Awards 2019 zocht PUB enkele jonge creatieven op die ooit in de rubriek New Kids in Town opdoken. We stelden hen vier vragen. Talitha Dehaene werkte voor Wayne Parker Kent en Prophets, en is nu creative content manager bij Medialaan - de Persgroep Advertising.
1. Met wie zou je graag in één team werken (eender wie, welke nationaliteit dan ook, dood of levend)?
"Het liefst van al zou ik gewoon mijn oude creative director uit Amsterdam hierheen willen halen om mee samen te werken. Mark Schoones is een uitzonderlijk creatief talent, verschrikkelijk ad rem en soms zelfs nog redelijk aangenaam om mee te werken. One of a kind ook, vrees ik, want ik heb er helaas nog geen tweede gevonden. Belgische headhunters: u weet wat u te doen staat."
2. Wat is voor u de mooiste uitvinding ooit gedaan?
"Het wereldwijde web is, toegegeven, best wel de max. Zoveel mogelijkheden om eindeloos te verdwalen in informatie, inspiratie, entertainment, breaking news en uitstelgedrag. We kunnen er de hele wereld mee bereiken, maar chatten toch vooral met mensen die we elke dag in het echt zien. We kunnen alle wetenschappelijke ontdekkingen in de geschiedenis van de mensheid opzoeken, maar googelen voornamelijk naar rare gifjes met katten. We kunnen er onszelf verder mee ontwikkelen dan ooit tevoren, maar spelen toch liever efkes een potje Tetris terwijl we met één oog Netflix bingen. Heerlijk. "
3. Wat is voor u het ideale object om mee te nemen naar een verlaten eiland (waar geen wifi aanwezig is)?
"Ik ben zo’n saaie muts die in haar vrije tijd graag boeken leest, dus voor mij is een wifiloze situatie geen onoverkomelijk probleem. Naar een verlaten eiland neem ik gewoon mijn e-reader mee. Met een powerbank op zonne-energie en 200+ boeken in mijn virtuele bibliotheek kan ik me daar gerust een tijdje amuseren. (Of toch tot ik sterf van de honger en dorst omdat ik niet slim genoeg ben om voor een hengel of om een waterzuiveringsapparaat te kiezen.)"
4. Wat is het mooiste dat u ooit heeft gezien?
"Mijn millennial-hartje lag in duizend stukken op het parket toen ik voor de eerste keer The Lion King zag in West End - maar op een goeie manier."