Newen koopt meerderheid aandelen De Mensen

Media / News

De MensenProductiehuis De Mensen, onder meer bekend van programma’s als Reizen Waes en fictiereeksen als Beau Séjour, komt deels in handen van Newen. Dat is een van de grootste productiehuizen van Frankrijk. Newen neemt een belang van 60% in De Mensen. Raf Uten en Maurits Lemmens, de oprichters van het productiehuis, behouden een belang van 40% en blijven het bedrijf leiden.

De Mensen ging de voorbije maanden op zoek naar een structurele partner om haar verdere groeiambities waar te maken. In een sector waar internationalisering cruciaal is om relevant te blijven, vond De Mensen een geschikte partner in de ambitieus groeiende producent Newen. Nu bereikten de partijen een akkoord waarbij Newen een meerderheidsbelang neemt in De Mensen. Newen is de Franse leider in audiovisuele producties. Het bedrijf is opgericht in 2008, en produceert in Frankrijk meer dan 1000 uren televisie per jaar. Newen werkt zowel voor publieke omroepen als voor commerciële en digitale platformen, zoals Netflix. De Franse producent heeft een indrukwekkend portfolio: twee dagelijkse fictie in primetime, toonaangevende series, animatiefilms en prestigieuze documentaires. “De participatie in De Mensen past in de verdere ontwikkeling van onze groep. Eén van onze prioriteiten is om Europese fictie te ontwikkelen dankzij een samenwerking met internationale spelers. De Mensen is een toonaangevende producent, zowel in fictie als in non-fictie, met een zeer groot groeipotentieel. Ze hebben bewezen dat ze de knowhow hebben om succesvolle content te creëren,” zegt Bibiane Godfroid, voorzitter van Newen.
De Mensen is marktleider in Vlaanderen met de productie van tv-programma’s als Reizen Waes, Blokken en fictiereeksen als Beau Séjour en Professor T. en het recent gelanceerde  Undercover. Bekende gezichten verbonden aan het productiehuis De Mensen zijn Ben Crabbé, Tom Waes en Cath Luyten. De Mensen maakt vandaag programma’s voor VRT, Medialaan, SBS, Proximus, Telenet en ook voor Netflix"Deze operatie is strategisch voor de  groei van ons bedrijf. We delen dezelfde visie als Newen: wij zijn grote voorstanders van een Europese samenwerking voor de ontwikkeling van hoog kwalitatieve programma’s. We zijn ervan overtuigd dat internationale financiering nodig is om verder topproducties te kunnen blijven maken,” zegt Raf Uten, oprichter De Mensen
Het hoofdkwartier van De Mensen blijft in Zaventem. De meer dan 100 medewerkers zullen er blijven werken onder leiding van Raf Uten en Maurits Lemmens, die besluit: "We zijn trots op wat we de voorbije 18 jaar, samen met een pak getalenteerde mensen, hebben kunnen uitbouwen. We blijven op dit elan verder gaan en onze naam en eigenheid blijven ongewijzigd.