Newsweek en Canvas halen Esther Perel naar België

Media / News

Esther Perel, bestsellerauteur van de New York Times en één van de meest verhelderende stemmen rond moderne relaties, is 18 oktober 2021 te zien in de stadsschouwburg in Antwerpen. Een samenwerking tussen Newsweek en Canvas zorgt ervoor dat deze psychotherapeute en haar gerenommeerde TED Talks in België te zien zullen zijn.

Na prof. dr. Yuval Harari vorig jaar in de uitverkochte Lotto Arena bleef Newsweek niet stilzitten. In samenwerking met Canvas halen ze dit jaar niemand minder dan Esther Perel naar ons land. Perel gelooft steevast dat de kwaliteit van onze relaties de kwaliteit van onze levens bepaalt. In deze tijden is het belangrijker dan ooit om verbinding te zoeken met anderen. Perel brengt je tot nieuwe inzichten over de manier waarop we communiceren en verbinding maken, maar ook over conflicten in onze relaties, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

De Belgische psychotherapeute wordt wereldwijd erkend als een van de meest invloedrijke figuren op vlak van moderne relaties. Perel heeft al meer dan 35 jaar een eigen praktijk in New York en biedt singles, koppels én ondernemingen over de hele wereld haar unieke inzichten aan.

Ook is ze uitvoerend producent en gastvrouw van de bekroonde podcast Where should we begin. In haar andere podcast How’s work? focust ze op relaties op het werk. Ze tracht een nieuw perspectief te bieden op de onzichtbare kracht van relaties, conflicten en dynamiek op de werkvloer. Dit doet ze aan de hand van therapiesessies met collega’s en mede-oprichters waarbij ze elke werkomgeving betrekt. Van start-ups en familiebedrijven tot dienstverlenende ondernemingen en verenigingen. Perels gerenommeerde TED Talks vergaarden ondertussen meer dan 30 miljoen weergaven en haar bestverkochte boeken verschenen in bijna 30 talen.

Een andere indrukwekkende keynote speech deed ze in 2019 bij SXSW in Texas. Ook hier lag de focus op de dynamiek die relatietherapie kan geven op de werkvloer. Meer specifiek hoe zakelijke leiders dit kunnen toepassen in het dagelijkse leven. Perel past haar uitgebreide kennis over relaties toe om ons te helpen de kunst van het modern leiderschap onder de knie te krijgen. ‘We don’t magically become different people when we walk into our office. Once considered a “soft skill” in the workplace, relational intelligence is now one of the top currencies of business success.’ zo stelt ze.

Dankzij Newsweek en Canvas kun je de revolutionaire therapeute op maandag 18 oktober nu zelf aan het werk zien. Tickets zijn te koop vanaf 20 mei via www.detoekomstvan.be of tickets@newsweek.be