Nice to Meet You Again: Mini gaat groots met The Marcom Engine, Dentsu en Clear Channel

Crea / News

Onder het warme motto Nice to Meet You Again lanceert Mini een campagne voor zijn nieuwe Mini-familie, met de volledig elektrische Mini Cooper en de nieuwe Mini Countryman. De campagne komt tot leven in een geheel nieuwe visuele wereld en geeft Mini een compleet nieuwe identiteit.

Om de nieuwe Mini Family te verwelkomen, heeft The Marcom Engine (Serviceplan, Media.Monks, Berylls) samen met mediapartner Dentsu een uitgebreid 360 geïntegreerd communicatieplan opgesteld. Deze aanpak omvat aanwezigheid op sociale media, een tactische CRM-funnel, een speciale rubriek op de nationale Mini-website, digitale mediacampagnes, opvallende printadvertenties en uitgebreide zichtbaarheid in out-of-home via partner Clear Channel.

Na nationale aandacht te hebben getrokken met Adshel m²-reclameborden en een tweede reeks op More O'Ferrall grootformaat-reclameborden in het hele land, versterkt met 2D cut-outs voor maximale impact, verschijnt Mini nu levensgroot op mega banners in het hart van Brussel (Bischoffsheim) en Antwerpen (Frankrijklei).

“Niemand mag de komende maanden missen dat MINI in het nieuw zit, met een volledig nieuwe generatie aan modellen die op komst zijn. Met dank aan impactvolle out-of-home oplossingen, kunnen we op een leuke manier de volledig nieuwe visuele identiteit van het merk ook mooi in de kijker zetten,” zegt Stijn Vermeulen, marketing manager van Mini – BMW Group Belux.

De campagne is te zien tot 28 december en is het resultaat van een samenwerking tussen BMW Group Belgium, Dentsu, Serviceplan, Media.Monks, Urban Media en Clear Channel.

Credits

Media Agency: dentsu

Agency: The Marcom Engine (Serviceplan, Media.Monks and Berylls)

Brand: MINI
Client: MINI BELUX

Contact: Stijn Vermeulen, Saschia De Rudder, Céline Deplasse, Hebe Van Gysel

Campaign Title: The New MINI Family

Creative Director: Simon Poett

Copywriting: Wim Provoost, Michel De Schauwers

Designer: Shaun Michel

DTP: Carolina Traicoff

Account team: Sarah Souffriau, Benoit Leveque (TME); Hélène Bairiot (dentsu)

Digital Project Management: Aurora Casiraghi, AlexanderStrobbe

Social Media Project Manager: Ine Dereymaeker

CRM Project Manager: Zofia Ersamus

Campaign Manager: Berten Broers

Connection Planner: Femke van Rijt, Robin Gérondal

OOH agency: dentsu