Nielsen lanceert Media Optimizer

Innovation / Media / News

nielsenNielsen lanceert de Benchmark Media Optimizer. Dat is een nieuwe intelligente mediatoewijzing-tool waarmee merken of bedrijven die geen tijd of budget hebben om een aangepaste marketingmix studie uit te voeren toch gemakkelijk datadriven beslissingen kunnen nemen. Ook nieuwe merken die nog geen ervaring hebben in de reclame kunnen er mee aan de slag.

Via de Benchmark Media Optimizer kunnen marketingtoewijzingsbesluiten en mediastrategieën gesimuleerd worden en bovendien ook geoptimaliseerd worden aan de hand van metingen bij gelijkaardige merken. De database is gebouwd op basis van toonaangevende marketingmix modellen die de omzet erg accuraat kunnen voorspellen, met een afwijkingsmarge van slechts 5-7%. Daarom is de Benchmark Media Optimizer een betrouwbare maatstaf voor het voorspellen van marketing effectiviteit en kosteneffectiviteit.

« Het bepalen van de optimale toewijzing van marketingdollars is belangrijk voor alle marketeers. Ze zijn allemaal op zoek naar efficiënte investeringen, ongeacht de grootte van het bedrijf, » vertelt Tsvetan “T.” Tsvetkov, senior vice president of marketing effectiveness bij Nielsen. « Dankzij deze nieuwe tool kunnen we nu alle merken, ongeacht hun grootte en budget, de nodige insights geven voor een efficiënte marketingmix strategie. » De Benchmark Media Optimizer is beschikbaar in de VS en Canada.