Nieuw Duvels design, zelfde hemelse smaak

Design / News

De vertrouwde Duvelflesjes krijgen een nieuwe look. Vanaf september drinken alle Duvel-lovers wereldwijd hun blond Belgisch speciaalbier uit de herkenbare fles met een vernieuwd en opgefrist etiket. Er zijn zes verschillende rugetiketten, waarop telkens ook een weetje over de rijke geschiedenis van het Belgische speciaalbier prijkt. Van “Miljaar, ’n echten Duvel!” over het perfecte schenkritueel en de ‘tornado’ die de kenmerkende schuimkraag van het bier creëert. Aan de smaak of beleving van Duvel verandert er niets.

Tornado Surfer

De hoofdrol in de nieuwe ontwerpen - in-house ontwerpen met de hulp van designers van Quatre Mains - is weggelegd voor de iconische D uit het Duvel-logo. De Duvel-D wordt gebruikt als ‘canvas’ om de rijke geschiedenis van het speciaalbier in de kijker te zetten. Inspiratie werd er gevonden bij  het iconische glas, het duivelse schenkritueel van de perfecte Duvel, het ontstaan van de naam, het unieke rijpingsproces, enzovoort. De  afbeelding van een surfer op een tornado verwijst naar de parelende koolzuurbellen die opstijgen uit de gegraveerde D onderin het glas. De zandloper - ‘Slow Brewed’ – staat voor de 2 maanden die het Duvelbier nodig heeft om te rijpen.  Deze stijl wordt ook doorgetrokken over het hele assortiment. Duvel Tripel Hop Citra wordt geïllustreerd met een driekoppige draak, een verwijzing naar de drie hopsoorten die gebruikt worden tijdens het brouwen. Wie het etiket van de Duvel Tripel Hop Cashmere bekijkt, waant zich in de tuin van Eden vol exotische en verboden vruchten. ‘Cashmere’ is het gevolg van het kruisen van een vrouwelijke ‘Cascade’ hopplant met een mannelijke ‘Northern Brewer’ hopplant. Het typische Duvel smaakpalet wordt verrijkt met tropische toetsen van citrus, perzik, meloen en kokosnoot.

Duvel Collection

Dat ze bij Duvel van design houden is een understatement. Sinds 2010 brengen een reeks (inter)nationale artiesten hun meest creatieve designs aan op en rond het Duvelglas voor de ‘Duvel Collection’: een gelimiteerde oplage kunstige glazen. Vaak jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland. Niet alleen het brouwen van Duvel is een kunst, ook het drinken van een glas Duvel wordt op die manier verheven tot een kunstvorm.  Duvel Moortgat heeft onder leiding van CEO Michel Moortgat als familiebedrijf altijd al een bijzonder band met de hedendaagse kunstwereld gehad. Door de geschiedenis heen werkte de brouwerij op regelmatige basis samen met musea voor hedendaagse kunst zoals SMAK, WIELS en internationale evenementen zoals de biënnales van Venetië en Lyon.

De nieuwe look werdzoals hierboven gemeld uitgewerkt in-house bij Duvel Moortgat en met volgende designers van Quatre Mains:

Heavenly Glass - Kobe De Keyzer Quatre Mains

Tornado surfer - Kobe De Keyzer Quatre Mains

Kobe De Keyzer werkt voor Quatre Mains. Als illustrator haalt hij zijn inspiratie onder meer bij de Belgische surrealisten. Door zich te verliezen in de wolken kon hij doordringen in de ziel van Duvel – of was het omgekeerd? Voor Duvel portretteert hij het tijdloze hemelse Duvel glas.

The Devil inside - PATRICK CROES

Patrick Croes aka Jellyfish is een multidisciplinaire kunstenaar gevestigd in Brussel. Als illustrator werkt hij op zowel grote als kleine kunst projecten. Opgeleid in de schilderkunst, is hij sinds 2001 op verschillende tentoonstellingen aanwezig, ook met muur­schilderingen. Zijn universum is kleurrijk en zijn motieven zijn multicultureel. Voor Duvel portretteerde hij hoe de merknaam Duvel ontstond: “Damn, precies een Duvel” en de naam Duvel was geboren.

45° perfect serve - Manuel Murillo

Manuel Murillo aka 13 Pulsions is een hedendaagse kunstenaar van Colombiaanse en Italiaanse origine. In wezen graffitikunstenaar, drukt hij zich ook uit op canvas, textiel of designobjecten. Zijn stijl, die hij graag omschrijft als magisch realisme, bevindt zich op de kruising tussen graffiti en puur illustratief werk. Voor Duvel portretteerde hij het duivelse ritueel van het schenken van de perfecte Duvel, een kunt en een wetenschap zoals aangetoond in de illustratie.

Nature - Laurent Laporta

Tornado – Manuel Murillo

Laurent Laporta is een creative duizendpoot uit Antwerpen. Schilderen, graphisch desgin en interieurontwerp: werelden creëren is zijn passie en zij studio is zijn natuurlijke habitat. Laurents creativiteit kent geen grenzen, en als hij niet aan het schilderen of tekenen slaat, denkt hij of aan zijn volgende creatie of ontspant hij met een lekker biertje in de natuur. Het is exact deze dichte relatie met natuurlijke elementen die hij koos om in de verf te zeffen en te illustreren. Duvel maakt sterke engagementen naar Moeder Aarde toe, de partnership met Bos+ en WeForest is hier het levende bewijs van door het planten van 500.000 Duvelse bomen.

Slow Brewed - Joe Robinson

Tripel Hop Citra- Joe Robinson

Joe Robinson is designer voor Quatre Mains in Brugge. Geïnspireerd door vele kunstvormen, waaronder strips en graffiti, heeft hij het lange brouwproces van Duvel geïllustreerd. Neem de tijd.

 Tripel Hop Cashmere - Gladys Roos

Gladys Roos werkt voor Quatre Mains in Brugge. Om de exotische zachtheid van Duvel Tripel Hop Cashmere te illustreren, was een vrouwelijke toets nodig.

 

 

Groetjes