Nieuwe streamingprovider voor VRT

Media / News

vrtEind deze maand verandert VRT van streamingprovider. Daardoor veranderen ook de streaming-url’s die ervoor voor zorgen dat gebruikers online kunnen luisteren.

Wie op zijn pc, laptop, smartphone of tablet via de radiosites of via de online radiospeler radioplus.be naar de VRT-zenders luistert, moet helemaal niets ondernemen. De streams worden daar automatisch voor u aangepast zonder dat u daar iets van merkt. Voor wie via één van de smartphone radio-apps van VRT (de Radio 1-app, de Radio 2-app, de Klara-app, de Studio Brussel-app , de MNM luisterapp of de generieke Radioplus-app) luistert, volstaat het de meest recente update van de app te installeren.

Daarnaast zijn de radiostreams ook te beluisteren via andere platformen dan die van VRT. Een aantal mensen doen bijvoorbeeld een beroep op streamingdiensten als TuneIn of vTuner om naar VRT te luisteren. Daarom voorzag VRT de belangrijkste streamingdiensten reeds van de nieuwe url’s. Verder zijn er nog een reeks kleinere apps en diensten die ook de streams van VRT aanbieden. Om ook via die diensten te kunnen blijven luisteren, biedt VRT een overzicht van de nieuwe en correcte streaming-url’s.