NIVEA: BEST BEATY PRODUCTS BRAND

Best Brands / News / Research

Sinds 17 maart weten we welke merken in 2019 de harten en de portemonnee van de Belgen in 2019 hebben veroverd. In de categorie "Best Beauty Products Brand” van Best Brands 2020 is dat NiveaServiceplan, het bureau achter Best Brands, vertelt waarom het merk een verdiende winnaar is.

Met veel klanten die getuigen van een sterke relatie en positieve ervaringen met Nivea, is het merk een logische winnaar voor de Best Beauty Products Brand award. Met een Best Product Score van 78,60 bereikt Nivea ook de 5e plaats voor Best Product Brand en overtreft het merk al haar concurrenten binnen de categorie van schoonheidsproducten met de hoogste scores op zowel Share of Market als Share of Soul. Het Duitse merk voor persoonlijke verzorging onderscheidt zich door het feit dat het verder kijkt dan haar producten. Zo streeft Nivea ernaar om 50% van haar omzet te genereren uit producten met een verbeterde milieu-impact, door een productontwikkelingsproces in te voeren dat rekening houdt met duurzame grondstoffen, impact op watertoxiciteit, vermindering van verpakkingsmaterialen en het gebruik van gerecycleerde materialen.

Tegen 2025 wil het bedrijf de energiegerelateerde CO2-uitstoot drastisch verminderen en de elektriciteitsvoorziening van alle vestigingen omschakelen naar 100% hernieuwbare energiebronnen. Om het bedrijf te helpen de uitstoot te verlagen, ontwikkelt Nivea specifieke reductiedoelstellingen en plant het gedetailleerde maatregelen op het gebied van verpakking, transport, zakenreizen en leveranciers. Daarnaast zet Nivea zich in voor het verbeteren van de levensomstandigheden van gezinnen die het moeilijk hebben, die zij bereiken via donatieprogramma's op bedrijfsniveau en sociale sponsoring. Om een duurzame impact te garanderen, geeft het bedrijf de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit en richt het zich op langetermijnprojecten met betrouwbare lokale partners die kinderen opvoeden en moeders mondiger maken, wat wereldwijd bijdraagt aan het verbeteren van het welzijn van deze gezinnen. Natuurlijk is duurzaamheid ook een belangrijk aspect van het leven van een bedrijf. Nivea richt zich vooral op het vergroten van haar reactievermogen en het vestigen van een toekomstgerichte cultuur. Alle ambitieuze engagementen van Nivea zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat het merk zich richt op de gebieden waar het bedrijf de grootste impact heeft. Die engagementen van maken Nivea een verdienstelijke winnaar voor het Best Beauty Products Brand van dit jaar.

OVER BEST BRANDS

Serviceplan en GfK delen dezelfde passie: het bouwen van sterke merken. Merken die zowel economisch als emotioneel presteren.  Een onderzoek onder 5.000 consumenten, waarbij we 350 merken uit 21 verschillende bedrijfssectoren analyseerden, leidde tot een ranglijst met de Best Brands. Met een studie van de emotionele en sociale relaties die consumenten ontwikkelen met uw merk en met de concurrentie, kan uw merk de KPI's van bestaande klanten verhogen, het consumentengedrag beter begrijpen, de klantenwerving en -retentie verhogen en het toekomstige succes vormgeven.

Benieuwd naar de resultaten van uw merk? Aarzel dan niet om contact op te nemen via info@bestbrands.be.