NMBS lanceert Go Unlimited

Crea / News

NMM1400032-Affiche-Go-unlimited-1189x840_5_HR4
Communicatiebureau Air heeft een nieuwe campagne uitgewerkt voor NMBS, meer bepaald voor Go Unlimited, een aanbod waarmee jongeren van 16-25 voor slechts € 25 per maand héél België kunnen herontdekken. De campagne roept alle reizigers op om een nieuwe, meer sprekende naam voor hun treinstation te bedenken op gounlimited.be. En dat valt blijkbaar in goede aarde, want na twee dagen campagne bezochten al meer dan 5.000 bezoekers de site. “We zijn vertrokken van het inzicht dat niemand een stad of dorp beter kent dan de inwoners zelf,” legt Dieter De Ridder, CD bij AIR, uit. “We willen de kennis van de lokale inwoners aanwenden om via meer sprekende stationsnamen ook duidelijk te maken aan treinreizigers wat er precies te beleven valt in een specifieke stad of bepaald dorp.”
Daarom lanceerden we gounlimited.be, een site waarop de inwoners van een stad of dorp zelf aan de slag kunnen met de typische stationsborden van de NMBS, vertelt Joeri Van Den Broeck, ook CD bij AIR:  “En ze zijn echt sprekend: Brugge werd door een deelnemer bijvoorbeeld al veranderd in ‘Het Venetië van het Noorden’ en staat daarmee op dit moment voorlopig aan kop." De personen die de meeste stemmen binnenrijven, krijgen telkens 2 keer zo’n gratis Go Unlimited om samen met een vriend of vriendin heel België te herontdekken.
De campagne bestaat uit twee delen. Een eerste deel, waarbij o.a. via Outdoor (bijv. SAUCISSEN-BAKKEN-OP-‘N-KAMPVUURKE & EFKES-UITSLAPEN-OP-‘T-STRAND), bannering en radio de nieuwe Go Unlimited wordt gelanceerd. En een tweede, meer activerend deel waarbij aan inwoners wordt gevraagd om zelf suggesties te doen voor een leukere, meer sprekende naam voor hun treinstation. Dit deel gebruikt print, posters (bijv. VREE-WIJS-STAD & TWEEDE-ZIT-STAD), radio, banners en natuurlijk de website. De campagne loopt tot eind juli.
NMM1400032-Affiche-Go-unlimited-840x600_Gent