Noël Slangen exclusief bij Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws

Media / News / People

noel_slangen_portret_01Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws gaan voor de nakende verkiezingen in mei een exclusieve samenwerking aan met Noël Slangen. Slangen zal voor beide media aan de slag gaan als politiek commentator en analist voor de komende verkiezingen. Dit kadert in de samenwerking van de verschillende redacties van Medialaan - de Persgroep Publishing, beter bekend als News City.
Noël Slangen zal voor Het Laatste Nieuws zijn expertise inzetten om columns te schrijven en politieke reportages te maken. Voor VTM Nieuws zal Slangen meewerken aan de politieke programma’s die de nieuwsdienst volop aan het uitwerken is. An Goovaerts en Nicholas Lataire, hoofdredacteurs VTM Nieuws:“Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober hebben we de grootste live operatie ooit opgezet. Met succes, ten opzichte van de vorige verkiezingen in 2012 keken er 260.000 kijkers meer naar de uitzending. Bovendien keken de mensen beduidend langer. De ambitie is natuurlijk om dit succes te herhalen maar ook om met andere programma’s en formats de kijkers optimaal te informeren.”
Noël Slangen leidde tot 2012 een groep communicatiebedrijven en werkte tot 2007 voor heel wat politieke partijen en politici, waaronder zes gewezen eerste ministers. Een aantal jaren geleden keerde hij na een korte passage de actieve politiek de rug toe om terug vrijuit zijn opinies te kunnen delen. Sindsdien schreef hij fel gesmaakte columns voor De Standaard en Het Belang van Limburg en was hij geregeld te gast in programma’s van  VRT.