Nog 100 dagen tot De Warmste Week

Media / News

music_for_life_2016_-_2016-12-18_-_zondag_-_02._warmathon_brussel_met_de_koning_-_037Op maandagochtend 10 september werd op de VRT het startschot gegeven voor de zesde editie van De Warmste Week, wat intussen is uitgegroeid tot de grootste solidariteitsactie in Vlaanderen. Iedereen kan opnieuw een actie voor een zelfgekozen goed doel registreren op dewarmsteweek.be. Er is keuze uit meer dan 1000 goede doelen. Vorig jaar nog organiseerden de Vlamingen 10 576 hartverwarmende acties voor 1642 verschillende goede doelen. In totaal werd een opbrengst van maar liefst 10 846 566 euro verdeeld over alle goede doelen.

Op hetzelfde moment werd op Studio Brussel ook het startschot gegeven voor De Warmste Week van Music For Life. De Warmste Week van Music For Life zal dit jaar opnieuw live uitzenden vanuit Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke van dinsdag 18 tot en met maandag 24 december. De uitzending zal opnieuw live te volgen zijn op Eén en Canvas.
En in de week voor Kerst brengt Ketnet opnieuw warmte en solidariteit naar de lagere scholen in Vlaanderen. De wrappers roepen alle klassen in Vlaanderen op om een goed doel te kiezen en een Ketnet Koekenbak te organiseren om hun vzw te steunen.
Ook dit jaar kan iedereen tijdens De Warmste Week warm lopen, joggen of stappen op een van de Warmathons in diverse steden: dinsdag 18 december: Genk (nieuwe locatie), woensdag 19 december: Leuven, donderdag 20 december: Brussel, vrijdag 21 december: Antwerpen, zaterdag 22 december: Gent en zondag 23 december: Brugge. Nieuwigheid dit jaar: net zoals bij alle acties van De Warmste Week, kiest elke loper nu ook zélf welk goed doel hij wil steunen. Deelnemen aan de Warmathon kost 15 euro daarmee steun je rechtstreeks het goede doel dat je zelf kiest. Inschrijven en de parcours ontdekken kan vanaf maandag 15 oktober 2018 via dewarmsteweek.be.
Tot slot: De Warmste Week wil inspireren en verbinden, maar ook bedanken, door actievoerders en begunstigden samen te brengen. De campagne die vanaf vandaag wordt gelanceerd toont hoe Hans, Kim, Koen, Luc en Nina dankjewel zeggen aan Bert, Kevin, Cindy en Veronique. Mensen die, zonder het zelf te beseffen, veel betekenen voor elkaar. En dat is waar De Warmste Week écht om draait, zegt men bij de VRT: "Mensen die zich belangeloos inzetten en zo het verschil maken in het leven van andere mensen. Op die manier zorgt iedereen écht voor iedereen. En duurt De Warmste Week geen week, maar leeft ze een heel jaar lang door in onze samenleving."

De Warmste Week: Bednet

De Warmste Week: Duchenne

De Warmste Week: Parkinson

De Warmste Week: Koesterkoffer