Nominaties OUTtv Media Award 2016 bekend

Holebi Charles Michel

Agenda / Awards / News

Charles Michel (c) OUTtv.jpg

Charles Michel (c) OUTtv

Elk jaar reikt OUTtv de OUTtv Media Award uit aan een persoon die homoseksualiteit het afgelopen jaar op een positieve manier onder de aandacht bracht in de media. De internationale televisiezender maakt de genomineerden van dit jaar bekend op haar website. Het is nu aan zijn publiek om te kiezen wie de OUTtv Media Award mee naar huis mag nemen. De winnaar zal op 11 oktober op de glamoureuze Coming Outdag uitgeroepen worden. Eerder werd in Vlaanderen de prijs al uitgereikt aan Conchita Wurst en Belgisch premier Charles Michel. De Vlaamse genomineerden dit jaar zijn Tom De Cock, Raf Van Puymbroeck, Nicole & Hugo en Jens Geerts en Robin Vissenaekens.

“De Vlaamse nominaties zijn gemakkelijk te verklaren,” zegt Marc Putman, CEO van OUTtv Europe. “Raf Van Puymbroeck heeft internationaal heel wat losgemaakt door als allereerste Belg Mister Gay Europe te winnen. Tom De Cock, Jens Geerts en Robin Vissenaekens hebben elk op hun eigen manier Vlaanderen laten zien waarom openlijk communiceren over thema’s zoals adoptie en trouwen binnen de homogemeenschap zo belangrijk is, want dat is precies wat wij met de OUTtv Media Award willen bereiken. Nicole & Hugo zetten zich daarentegen al jaren in voor de homogemeenschap. Dat ze voor hun vaarweloptreden de Antwerp Pride en het homohuwelijk van Jens Geerts en Robin Vissenaekens kozen, is daar nogmaals het bewijs van.”

Naast de Vlaamse genomineerden zijn er nog een aantal buitenlanders genomineerd: de Amerikaanse acteurs Colton Haynes en Conrad Ricamora, de Canadese premier Justin Trudeau, de Amerikaanse transgenderatleet Chris Mosier en de iconische Amerikaanse dragqueen RuPaul.

Stemmen kan tot en met 2 oktober via deze rechtstreekse link of via de Facebookpagina van OUTtv. De uitreiking van de OUTtv Media Award wordt op de Coming Outdag uitgezonden op OUTtv, dé digitale tv-zender voor de gay- en openminded, te bekijken op kanaal 360 via de pakketten Play & Play More van Telenet. Hieronder kunt u de uitreiking van vorig jaar bekijken.