Noord-Ierland verleidt fans Game of Thrones

Crea / News

Doors Game of Thrones PubDe Game of Thrones-koorts begint weer flink te stijgen over de hele wereld – en helemaal in Noord-Ierland. Vol verwachting kijken fans uit naar het zesde seizoen. Ierland Toerisme lanceert een nieuwe, zelf gecreëerde campagne om Noord-Ierland te presenteren aan Game of Thrones-fans over de hele wereld.

Doors Game of Thrones 1In de nieuwe campagne, gecreëerd in samenwerking met HBO, wordt gevierd dat Noord-Ierland voor het zesde jaar op rij als decor dient voor Game of Thrones. Een interessant onderdeel van deze campagne is een serie van 10 prachtig uitgesneden deuren die verschillende momenten van dit seizoen uitbeelden. Iedere week zal er een deur onthuld worden die de belangrijkste gebeurtenissen van de nieuwste aflevering uitbeeldt, maar er zullen ook steeds iconische symbolen van de show in verwerkt worden. Het hout dat voor deze deuren wordt gebruikt, komt van bomen die deze winter zijn omgewaaid tijdens de storm Gertrude in de Dark Hedges in county Antrim. Dit is het decor voor Kingsroad, waarschijnlijk de bekendste Game of Thrones-locatie in Noord-Ierland.

https://www.youtube.com/watch?v=Re3RPArS4l0

Het doel van deze bijzondere deuren is het tonen van de band tussen Noord-Ierland en de show. De deuren zullen door heel Noord-Ierland te vinden zijn in pubs en op andere plekken in de buurt van filmlocaties. Hierdoor zullen Noord-Ierland bezoekers weer een hele nieuwe Game of Thrones-route hebben om te volgen.

Doors Game of ThronesAndere onderdelen van de campagne die 27 april van start is gegaan in Noord-Ierland zijn: Noord-Ierse “Valyriaanse” stalen keukenmessen, geïnspireerd door het mythische Game of Thrones-staal, tentoongesteld in het restaurant OX Belfast; Game of Thrones-personages en iconen verwerkt in kunstwerken in de collectie van het Ulster Museum; speciaal ontwikkelde, authentieke Game of Thrones-postzegels, elke week verschijnt er een nieuwe postzegel, echte collectors items.

Kingsroad GOTDe campagne gaat vandaag van start en loopt tot eind juni wanneer seizoen zes eindigt.