Nora Gharib, Tom De Cock en Jonas Lips worden JEZ!-ambassadeurs

Media / News

Op 30 oktober werd bij Qmusic de ochtendshow van Maarten en Dorothee, de kersverse winnaars van een Kastaar, gehackt door Tom De Cock. Samen met zijn collega-JEZ!-ambassadeurs Nora Gharib en Jonas Lips nam hij vanuit een aparte studio het programma over met een speciale uitzending van JEZ!-Radio. JEZ! is het nieuwe jongerencollectief waar VTM, Qmusic, HLN en Belfius voluit hun schouders onder zetten. Een nieuw, aanstekelijk en creatief verhaal dat álle jongeren een stem wil geven.

De 3 kersverse JEZ!-ambassadeurs gaven het officiële startschot van de grootste goede doelen-actie voor en door jongeren. Samen met de jongeren van JEZ! doen ze een warme oproep om acties op touw te zetten en geld in te zamelen voor zo’n 200 organisaties die zich inzetten voor jongeren om hen zo de kansen te geven die ze verdienen. Als kers op de taart komt er in de week voor de paasvakantie ook een JEZ!-feestweek met onder meer een varende radiostudio op de feestelijke JEZ!-boot die 5 steden en gemeenten in Vlaanderen aandoet.

200 jongerenorganisaties krijgen steun van het JEZ!-fonds

Geïnteresseerde organisaties konden voor de allereerste editie van JEZ! een projectvoorstel indienen bij de Koning Boudewijnstichting om kans te maken op steun van het JEZ!-fonds. De stichting weerhield zo’n 200 projecten uit Vlaanderen en Brussel. Stuk voor stuk projecten die de veerkracht, de positiviteit en de creativiteit van jongeren in de verf zetten en versterken, en jongeren ook het noodzakelijke duwtje in de rug geven om zich verder te ontwikkelen. 

De volledige lijst van de projecten is terug te vinden op www.jezofficial.be/projecten. Het door JEZ! ingezamelde eindbedrag zal door het JEZ!-fonds onder deze projecten verdeeld worden.

Een gift doen om het JEZ!-fonds te steunen kan vanaf nu via www.jezofficial.be. Hier kan ook een actie geregistreerd worden om geld in te zamelen voor de geselecteerde projecten. Kris Vervaet, CEO DPG Media België: "Binnen DPG Media geloven we in de kracht van jongeren en de talenten die ze bezitten. JEZ! wil alle jongeren alle kansen geven en ik ben blij dat we met Qmusic, VTM en HLN kunnen bijdragen aan het uitbouwen van een sterke, jonge generatie. Dat zoveel organisaties in Vlaanderen en Brussel jongeren ondersteunen is fantastisch en ik kijk ernaar uit om samen met hen heel Vlaanderen te enthousiasmeren. Ik ben ervan overtuigd dat we samen het verschil kunnen maken."