OFFF by Night opent vandaag de deuren

OFFF

Agenda / Design / Innovation / News

OFFFBorn in Antwerp en curator Rizon Parein openen vandaag de deuren van OFFF by Night in Antwerpen. Op 22, 23 en 24 september wordt de parkloods hét internationale mekka voor design en creativiteit. OFFF by Night verwelkomt de bedenkers en designteams achter bekend grafisch werk, populaire music video’s, hilarische advertenties of sterke websites. Naast keynotes van ronkende namen uit de designwereld zal je er ook demo’s, workshops, boekenstandjes en marktjes vinden. Voor elk wat wils dus op deze inspirerende 3-daagse! 

Met het themajaar ‘Born in Antwerp’ zet Stad Antwerpen dit jaar Antwerps creatief talent in de kijker. Vijf sleutelfiguren uit de Antwerpse creatieve sector ondersteunen het project. Onder hen 3D designer en graficus Rizon Parein, die design festival OFFF uit Barcelona naar zijn stad wou brengen. "Het festival in Barcelona heeft deuren geopend voor mij als jonge designer. Ik wou de energie die daar in de lucht hangt naar Antwerpen halen. We willen dat OFFF by Night echt een gamechanger wordt voor jonge ondernemende designers in België," aldus Parein.

De komende drie dagen kan je in Antwerpen genieten van de crème de la crème uit de designwereld. Meer dan 20 wereldbefaamde creatievelingen schijnen tijdens inspirerende keynotes hun licht op het nieuwste binnen grafisch design, webdesign, motion design en kunst. Born in Antwerp Curator Rizon Parein is ontzettend opgetogen over de line-up: “Met Tyrsa, Craig & Karl, Hort, Lernert & Sander en zoveel anderen hebben we echt een aantal kleppers kunnen strikken!” 
Lernert & Sander doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar zij bedachten de razend populaire clip Manon van De Jeugd van Tegenwoordig. Tyrsa is dan weer verantwoordelijk voor de tattoos van Zlatan Ibrahimovic in de indrukwekkende stunt voor het World Food Program.
Regisseur Kurt De Leijer en DJ Lefto vertellen er op hun beurt over hun nieuwe documentaire reeks voor Canvas. Ook Michael Spoljaric, de creative director brand design van Nike global komt er spreken. 

Anders dan het festival in Barcelona zal OFFF by Night ’s avonds plaats vinden en dit van 16u tot 24u. Een bewuste keuze zegt Parein: “Na een akkoord met OFFF Barcelona groeide snel de ambitie om het evenement een eigen identiteit te geven. Daarom kiezen we er resoluut voor meer te brengen dan enkel keynotes. We willen de bezoekers een echte beleving meegeven, ze laten proeven van de energie van het festival. Inspiratie voor deze OFFF by Night haalden we bij concepten zoals Brooklyn Nightbazaar. Je kan het zien als een nachtje stappen, maar dan anders.” Door deze nieuwe insteek komen niet enkel design lovers en professionals aan hun trekken, ook mensen die een leuke avond uit willen in de havenstad kunnen terecht bij OFFF by Night. Daarenboven zet het festival ook nog eens lokale design studio’s en creatieve ondernemers zoals Tom Galle en Cedric Engels (Roundhouse en Hermanos Inglesos) in de kijker met een Q&A stage.

Hoe ziet de ideale OFFF by Night-avond eruit? Je luistert naar een keynote speaker, volgt tussendoor een demo of workshop en ontmoet internationale artiesten die je enkel van instagram kent in real life! Snuif al de creativiteit op! Zin in iets lekkers? Of nood aan een nieuw boek? MARTA markt komt met een speciale editie. Ze brengen het beste in lokaal eten en drinken, bookshops, workshop zeefdrukken en lokale streetwear brands. Je struint van een eetkrampje naar een boekenstand met een broodje pork belly in de hand terwijl je nog even het laatste nieuwe werk van de bekendste designers ter wereld meepikt.

Tickets en praktische informatie vindt u hier.