Ogilvy durft... met Allianz Benelux

Allianz

Crea / News

Allianz

Allianz Benelux heeft beslist om met Ogilvy Brussel als lead agency voor het eerst een merkcampagne te maken voor de Belgische markt. Hiermee wil ze grotere merkbekendheid krijgen. De herpositionering past binnen de nieuwe internationale strategie die wordt uitgewerkt door Ogilvy Düsseldorf.

Met “Durf gerust. Met Allianz aan je zij.” wil Allianz Benelux iedereen steunen om z’n eigen leven te leiden. In plaats van mensen op risico’s te wijzen, wil Allianz met de campagne een positief verhaal brengen. Het leven is aan de durvers, dus durf gerust te groeien, beter te worden, meer ervaring op te doen,… De eerste creatie van Ogilvy Brussel (en meteen ook de tweede markt waar het nieuwe concept wordt gelanceerd, na Zwitserland) toont dit alvast. In de televisiespot toont verschillende scènes waarin mensen hun leven “durven” leiden en zich niet laten tegenhouden door wat anderen daar van vinden. Je ziet in verschillende scènes een baby voor de eerste keer in het zwembad, huizen met een eigen karakter, sporters en supporters die uit de bol gaan, het trouwfeest van een koppel dat op latere leeftijd voor elkaar kiest, een vrouw met een gedurfde tattoo, etc. De spot wordt afgetekend met “Durf gerust. Met Allianz aan je zij.” Elke scène werd gefilmd met een andere soort camera zodat het unieke van elke situatie benadrukt wordt. Vlaams televisie icoon Chris Lomme sprak de voice-over in voor de Vlaamse versie. In de Franstalige spot horen we de stem van Jeanine Godinas.
De imago spot van 30” is vanaf 16 november te zien op televisie. Een aantal key visuals van de campagne zullen vanaf dan ook outdoor te zien zijn (o.a. het gebouw van Allianz). Begin volgend jaar volgt dan een grote outdoor campagne. Gebaseerd op de image spot worden ook product spots rond auto- en woningverzekeringen ontwikkeld die volgend jaar on air gaan.
Credits :
Client : Allianz Benelux
Contacts : Ron Adams, Saskia Van de Vyver
Agency : Ogilvy Brussels
CD : Sam De Win
Art Director : Ivan Moons
Copy Writer : Frederik Dewispelaere
Client Service Director : Ulrike Stolze
Strategic Director: Tomas Sweertvaegher
Film Production Company : Caviar
Sound Studio: Cobra
Producer : Cynthia Pire, Bruno Dejonghe
Director : Tom Willems