Ogilvy scoort big time op de LIA

Awards / News

Met in totaal 115 awards, waaronder 3 Grands, verdiende Ogilvy op de London International Awards (LIA) de felbegeerde titel van LIA Global Network of the Year. Drie regio's van het netwerk werden bekroond als Regional Network of the Year: Azië, Zuid-Amerika en Europa. In de EMEA-regio won Ogilvy 51 prijzen op zes markten. DAVID Madrid ging aan de haal met de award voor Regional Agency of the Year. Golds waren weggelegd voor de campagnes 'Toxic Influence' (Dove) en 'The Hornicultural Society' (Relate) van Ogilvy UK, en voor 'Scratchboards' (Activision) en 'Even more confusing times' (Burger King) van DAVID Madrid. Ook Ogilvy Italy, Greece, Africa en South-Africa vielen in de prijzen. Barbara Levy, voorzitter van de LIA’s, was vol lof: “Verschillende Ogilvy-bureaus gooiden dit jaar hoge ogen. Ogilvy is altijd al een creatieve gigant geweest. Dit jaar bewijzen ze dat opnieuw. Proficiat!”

“Dat er dit jaar op de LIA’s zoveel impactvol werk uit heel de EMEA-regio bekroond is, zet een van de grootste troeven van Ogilvy EMEA in de verf: onze creatieve slagkracht. We hebben een heel actief netwerk, zowel binnen de EMEA-regio als wereldwijd. Het is een netwerk dat verbindt en waarbinnen we echt samenwerken aan sterke campagnes voor grote merken. Om reclame te maken die een positieve impact heeft op bedrijven, mensen en onze planeet, werken we heel nauw samen met onze klanten en partners. Zij inspireren ons en zijn onze katalysator”, zegt Patou Nuytemans, CEO EMEA van Ogilvy. ​

Stephan Vogel, Chief Creative Officer EMEA van Ogilvy vult aan: “Geweldig werk maken voor grote merken. Dat is wat we willen. En dat is wat we deden. Vooral de verscheidenheid en de reikwijdte van de campagnes is iets waar ik heel trots op ben. ‘Don’t ever leave me’ van Ogilvy Greece bijvoorbeeld, was goed voor een Silver, maar nog belangrijker: de campagne zorgde ervoor dat het aantal hulpoproepen door slachtoffers van huiselijk geweld verachtvoudigde. Ook de ‘Reverse Selfie’ campagne van Dove door Ogilvy UK had echt impact. Een dikke proficiat dus aan al onze briljante creatieve teams die grenzen verleggen en campagnes maken die een verschil maken. En natuurlijk ook een gigantische dank u aan al onze klanten. Voor hun lef en voor het vertrouwen dat ze ons geven om de impact van hun merk te vergroten.”