Ogilvy Social.Lab boekt dubbele overwinning op European Content Awards 2024

Awards / News

Ogilvy Social.Lab heeft twee prestigieuze prijzen gewonnen op de European Content Awards 2024; de HSBC International 3.0 Social Campaign: Influencer/Celebrity Campagne van het Jaar en Meertalige Content Campagne van het Jaar.

De campagne werd in eerste instantie naar Ogilvy Social.Lab gebracht door Wunderman Thompson (nu VML), die eigenaar was van de algehele geïntegreerde campagne. Als sociale experts nam Ogilvy Social.Lab het heft in handen bij het ontwikkelen van de sociale strategie en het produceren van de creatieve content. Dit werd bereikt door een succesvolle samenwerking met het Influence-team van Ogilvy UK, dat waardevolle inzichten verschafte in de behoeften van influencers.

De oplossing, "Nobody Should Feel Foreign", rekruteerde echte internationalisten uit acht belangrijke markten om hun persoonlijke verhuisverhalen te delen. Deze op maat gemaakte content gaf de unieke fricties weer waarmee men in Azië, Australië, het VK, de VS en het Midden-Oosten werd geconfronteerd en liet zien dat HSBC de emotionele en financiële stress van verhuizen naar het buitenland begreep.

De campagne had een grote impact, met meer dan 77 miljoen impressies op 60+ contentstukken, meer dan 30,2 miljoen views en meer dan 574.000 engagements. De campagne bracht een wereldwijd gesprek onder internationalisten op gang, hielp een gevoel van saamhorigheid te creëren en bevestigde HSBC als de voorkeursbank voor internationalisten.

“Deze campagne illustreert onze toewijding aan het creëren van authentieke, impactvolle content die aanslaat bij een wereldwijd publiek. We zijn trots op de erkenning voor ons werk aan dit project en kijken ernaar uit om uitzonderlijke resultaten te blijven leveren voor onze klanten,” klinkt het bij het bureau.