Ogilvy Social.Lab nodigt België uit om haar volledige digitale potentieel te realiseren

Crea / News

Digitale tools zijn al goed ingeburgerd bij onze landgenoten, maar er is nog vooruitgang te boeken om een #SmartNation te worden. Met deze eerste campagne moedigen FOD BOSA en Ogilvy Social.Lab de Belgen aan om deel te nemen aan de digitale ambities van hun land.

Onder leiding van de FOD BOSA en met de steun van staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel en de Digital Minds verdedigt het project #SmartNation een ambitieuze visie: die van een geconnecteerd België, aan de spits van de digitale technologie, waar de meest geavanceerde digitale technologieën ten dienste staan van alle spelers in de samenleving. Maar het bereiken van deze visie hangt vooral af van de mobilisatie van burgers, bedrijven, academici en overheden om digitale oplossingen te versnellen en uit te breiden.

In deze context heeft Ogilvy Social.Lab de communicatiestrategie van het project bepaald voor de komende drie jaar, waarin verschillende digitale thema's aan bod zullen komen. De eerste stap is de lanceringscampagne #SmartNation, waarvoor het bureau ook verantwoordelijk is voor het creatieve concept.

Met de boodschap “Digitaal. Jij, wij, allemaal” legt deze campagne de nadruk op inclusiviteit en stelt ze studenten, burgers en ondernemers centraal in de communicatie. Maar de campagne wil ook de toegankelijkheid van digitale technologie bevorderen door te laten zien hoe deze in het dagelijks leven wordt gebruikt, zodat zoveel mogelijk mensen digitale hulpmiddelen gaan gebruiken.

De campagne is beschikbaar op YouTube en sociale netwerken, in OOH 2m2 en op een grootformaat LED-kubus die momenteel te zien is in het station van Brussel-Zuid. De campagne wordt vervolgens uitgerold in Namen vanaf 26 juni.

Credits:

Agency: Ogilvy Social.Lab   

Account team: Sofie Sermon, Alexandra Nogueira Oubina 

CCO: Christophe Crasselts 

Strategy: Hervé Paques, Diana Fu   

Executive Creative Director: Willem Van den Hoof 

Creative Director: Gregory Ginterdaele 

Creative Team: Clementine Bailly, Marine Quere, Johan Van Oeckel, Liesbet Van Noten, Bram Van Moorhem, James Kruger 

Creative Manager: Gabriela Toader 

Production: Xavier Vanderplancke 

Social & Digital Media: Loredana Polito, Nicolas Dewael, Manon Michiels 

Data and automation: Agustin Prats, Timoer Fadeev 

ATL Media : Nicolas Vancraenbroeck, Adrien Van Delsen 

PR strategy: Quentin Glodé 

FOD BOSA: France Ravyts, Jack Hamande, Alexander Vicca 

Kabinet van de Staatssecretaris voor Digitalisatie: Philippe Moraldo, Alexander Hoefmans, Olaf van der Straten