Ogilvy Social.Lab verdient zijn strepen in WARC Creative 100

Awards / News

WARC maakte eerder deze week de resultaten bekend van de Creative 100, een jaarlijkse ranking van de meest creatieve bureaus, netwerken en campagnes ter wereld. Ogilvy werd, voor het tweede opeenvolgende jaar, uitgeroepen tot het meest creatieve bureaunetwerk ter wereld. “Het is geweldig om door WARC te worden uitgeroepen tot het meest creatieve netwerk ter wereld. Het feit dat we deze titel voor het tweede jaar op rij ontvangen, getuigt van de toewijding van onze teams over de hele wereld om voortdurend inspirerende ideeën te leveren die een impact maken voor onze klanten. Deze prestatie is ook een bewijs van de grenzeloze creativiteit die ons netwerk verenigt over regio’s, departementen en culturen heen. Ik wil iedereen bij Ogilvy bedanken voor hun bijdragen en onze moedige en waardevolle klanten voor hun partnerschap, de samenwerking en hun vertrouwen in ons,” zegt Liz Taylor, Ogilvy’s global chief creative officer.

Een groot aantal campagnes van Ogilvy behoorden tot de meest bekroonde van het jaar.  “Moldy Whopper” voor Burger King van DAVID Miami en INGO Stockholm, “Confusing Times” voor Burger King van DAVID Madrid, “Victoria 1.8” voor Cerveza Victoria van Ogilvy Mexico City, “Courage is Beautiful” voor Dove van Ogilvy UK en Ogilvy Toronto, “Homes of the Whopper” voor Burger King van DAVID Miami, “Bigger Picture” voor Budweiser van DAVID Miami, “The Menu Court” voor Burger King van DAVID Madrid en DAVID Miami, en “Pizza Hut x IKEA Säva” voor IKEA door Ogilvy Hong Kong. DAVID Miami, DAVID Madrid, Ogilvy Londen en Ogilvy Mexico City behoorden tot de Top 50 individuele creatieve agencies en droegen dus bij tot het algemene succes van het netwerk.

“Het is natuurlijk een grote eer om deel uit te maken van zo’n creatief succesvol netwerk,” zegt Willem Van den Hoof, executive creative director van Ogilvy Social.Lab. “Als HQ van het Ogilvy Social.Lab netwerk, willen we ook vanuit Brussel onze bijdrage leveren op creatief vlak. Dat we daarvoor meer dan ooit op de steun van het netwerk kunnen rekenen, is fantastisch. Ogilvy is een echt netwerkbureau, waarin we over de grenzen heen samenwerken en op elkaars sterktes voortbouwen. Deze bekroning is een enorme motivatie om de lat voor onszelf en onze klanten nog hoger te leggen.”

De WARC Creative 100 is een ranking van ’s werelds meest bekroonde creatieve campagnes en bedrijven. Het volgt de resultaten van creatieve prijsuitreikingen over de hele wereld en dient als maatstaf voor creative excellence, zodat marketeers hun prestaties kunnen vergelijken met die van hun collega’s. De 2022 WARC Creative 100 werd samengesteld op basis van resultaten van Cannes Lions, D&AD, The One Show, Clio Awards en London International Awards, en regionale wedstrijden, zoals Spikes Asia, Adfest, Eurobest, Golden Drum, Dubai Lynx, Loeries en El Ojo de Iberoamérica.

Alle bekroonde bureaus en campagnes vindt u hier.