Ogilvy Social.Lab vernieuwt het merkplatform van Nostalgie

Crea / News

De Franstalige tak van Nostalgie meet zichzelf een nieuw merkplatform aan, getekend Ogilvy Social.Lab. Met de nieuwe campagne "De soundtrack van ons leven" speelt Ogilvy Social.Lab op het rijke repertorium van de radiozender, bestaande uit decennia vol songs in zowel het Frans als het Engels. Voor elke situatie in het dagelijks leven bestaat er wel een liedje op Nostalgie dat je een "onbedwingbare zin geeft om te zingen", klinkt het. Het resultaat van de campagne is dan ook een resem muzikale memes die een groot publiek moeten aanspreken. 

Het doel van de campagne is tweeledig: de banden aanhalen met het bestaande publiek van Nostalgie, alsook nieuwe luisteraars rekruteren bij de millennials die de nummers uit hun jeugd op die manier kunnen herontdekken. "Ons team is zeer enthousiast om de 'onbedwingbare zin om te zingen' een nieuw elan te geven,' zegt Grégory Ginterdaele, creative director bij Ogilvy Social.Lab. "Nostalgie is een heel mooi merk dat heel populair is bij het Franstalige publiek. De concurrentie op de radiomarkt is stevig, dus dat zorgt voor interessante uitdagingen. Het nieuwe concept is bedoeld om een zo groot mogelijk publiek aan te spreken: we wilden het merk vernieuwen en bouwen op de vorige campagne zonder helemaal van nul te moeten herbeginnen. De copy vertrok van een eenvoudig idee - voor elk moment bestaat er een nummer dat de humor in een situatie kan tonen. Daarbij hopen we dat het publiek er zelf mee aan de slag zal gaan en met eigen voorstellen gaat komen, en zelf hebben we ook al tientallen posts klaarliggen. We kiezen er bovendien bewust voor om vooral assets in de vorm van tekst te produceren - op wat content voor tv na - zodat we snel kunnen inspelen op de actualiteit."

"We wilden een campagne creëren die vertrekt vanuit continuïteit maar tegelijkertijd een nieuwe communicatielijn vormt," beaamt Jean-Pierre Cremers, marketing director van NGroup"Het publiek dat ons kent en apprecieert, willen we uiteraard behouden - maar daarnaast willen we ook nieuwe luisteraars bereiken door het over hun eigen leefwereld te hebben. Ondanks de rijke geschiedenis van het merk en de uitdagende marktcontext kwam Ogilvy Social.Lab met een origineel antwoord op onze briefing: de nieuwe campagne sluit aan bij het DNA van Nostalgie maar hanteert moderne tools en codes alsook subtiele humor om de favoriete radiozender van de Franstalige Belgen*." 

Ogilvy Social.Lab heeft de strategie, creatie en media voor de campagne verzorgd: het bureau creëerde een 360-gradencampagne die klaar is voor de toekomst, klinkt het - gemakkelijk in een nieuwe context te plaatsen en aan te passen aan alle touchpoints en platformen, zodat ze cultureel relevant kan blijven in de loop der jaren. De campagne wordt uitgerold vanaf 28 augustus via tv, cinema, print, (D)OOH, radio, digital en sociale media.

*CIM juni 2023.

Credits

Ogilvy Social.Lab

Strategie : Julie Frederickx, Victoria Van Wymeersch
Crea : Gregory Ginterdaele, Clementine Bailly, Marine Quere
Production : Sadaf Naqui, Stephane Goffinet, Maxime Pasque (Disturb)
Account : Christophe Crasselts, Anne-Sophie Foucher, Romane Ectors
Media : Loredana Polito, Camille Goretti, Manon Michiels
Nostalgie : Jean-Pierre Cremers, Laure Di Francesco, Fiona Gilen, Sophie Evrard