Ogilvy Social.Lab warm en poëtisch voor Deutsche Bank

Crea / News

Ogilvy Social.Lab werkte aan een handgemaakte film voor Deutsche Bank‘The Thread’. Daarin opent een jongeman een brief die vastgemaakt is met een draad, die zorgt voor een opeenvolging van gebeurtenissen. De actie illustreert het vlindereffect en de (positieve) gevolgen die een onbeduidende beslissing aan de andere kant van de wereld kan hebben op het vermogen van een belegger hier in België.

De handgemaakte film belicht ook de kennis en het vermogen van de experten van Deutsche Bank om dergelijke gevolgen meteen ter plaatse op te merken, dankzij haar brede internationale verankering. De spot is het vervolg op de Private Banking-campagne uit 2018, op radio en in print, die ook al gebaseerd was op het vlindereffect.

Ogilvy Social.Lab mikt met de film van 45 seconden voor Deutsche Bank in de eerste plaats op bioscoopbezoekers. De spot, die voor 90% gemaakt werd in 3D, loopt sinds midden oktober in verschillende bioscopen. Hiermee willen Ogilvy Social.Lab en Deutsche Bank aantonen dat communicatie door en over de bankwereld ook menselijk, warm en poëtisch kan zijn. Zelfs in zwart-wit. De film wordt later ook getoond op sociale media.

Credits

Creation: Sébastien Stevens, Bill Bilquin, Pieter Decanniere, Pieter de Lange

Creative Director: Mathieu Cardon

Global CCO: Gabriel Araujo

Account Director: Sabrina Schuller

Account Executive: Marie Buyens

Clients: Denis Henet, Lienert Van Coillie, Nancy Van Zeebroeck

Video Production:Artbox, Tavo

Sound Production: Sonhouse