OLIVIER DUROY & STÉPHANIE HENROTTE: OP DEZELFDE GOLFLENGTE

Communication / News

Aan de ene kant zit Olivier Duroy, radiopresentator van Nostalgie. Aan de andere kant Stéphanie Henrotte, ex-lerares en al langer dan ze zich herinneren kan gepassioneerd door radio. Twee jaar geleden lanceerde het koppel samen Domedia, waarmee ze jongeren via opleidingen meer bijbrengen over radio en podcasts.

Hoe is Domedia ontstaan?

Olivier Duroy: “Ik maak al dertig jaar radio en heb de passie voor mijn vak altijd willen doorgeven. Ook Stéphanie is erg geïnteresseerd in radio en hoorde me geregeld uit over mijn job. Van het één kwam het ander: we begonnen samen mijn uitzendingen te analyseren en zo nam ze me onbewust terug mee naar de basis van radio. Ze is altijd heel scherp en leerde me afwijken van mijn routine. Op een dag stelde ze voor om opleidingen te organiseren en zo deze passie die ons verenigt door te geven.”

Stéphanie Henrotte: “Ik merkte dat veel luisteraars via social media vragen stelden over het beroep van presentator en over radio in het algemeen. Er is echt vraag naar. We stelden een eerste opleiding samen en al snelde volgde ook een tweede. En nu zitten we aan zeven opleidingen per jaar!”

Olivier Duroy: “Dat het zo’n succes zou worden, dat hadden we nooit verwacht. Op één jaar tijd hebben we zeker 100 mensen opgeleid.”

>>> ABONNEES LEZEN HET VOLLEDIGE ARTIKEL HIER