Digitale EHBO

ON HER MIND_Greet Decocker15 jaar geleden viel mijn vader bewusteloos. Paniek. Niemand in ons gezin volgde ooit een cursus ‘eerste hulp’. Met mijn vader gaat het opnieuw goed. Hij herstelde van een longtumor, maar het paniekmoment blijft me bij. Weten wat je moet doen in panieksituaties, het is iets waar je als marketeer stil moet bij staan.
De wereld digitaliseert en dat ruime online ‘sop’ heeft valkuilen. Digitale opleidingen zijn een must. Bij SafeShops.be wordt vlot ingeschreven voor trainingen als Social Commerce, User Experience en Analytische trainingen. En Security? Zo goed als geen inschrijvingen. Opmerkelijk toch!
Wellicht zit veiligheid en het bewust omgaan met veiligheid niet in de genen van de marketeer. Hacking, datadiefstal en websites van concurrenten platleggen: welke marketeer is daar mee bezig? Als nuchtere Europeanen schrikken we zelfs van onze trouwe bondgenoten uit de States. Bedrijfsspionage? Echt?
Dagelijks zie ik jonge, dromende, ondernemers én gevestigde retailers met webshopambities op zoek naar de juiste digitale marketingondersteuning. Data-inzichten, conversie en de hele analytics-show staan netjes op hun werklijstje. Beveiliging? Tja, dat zit bij dokter ICT.
Nochtans ben jij er bij het platleggen van je website of het stelen van je data als digitale marketeer nu eenmaal als eerste bij. Je kan dus ook moeilijkheden voorkomen. Nee, mijn opleiding EHBO maakt mij geen dokter. En marketeers zijn geen ICT’ers. Volgende keer dat er iets gebeurt in mijn omgeving, weet ik echter hoe ik moet reageren tot de MUG er is. Het is die tijd, beste marketeer, die jij ook kan overbruggen. Spijker je kennis bij en volg die cursus ‘digitale EHBO’.