Eén stap terug, twee vooruit

Ik mocht fier zijn: twee decennia lang had ik werk- en gezinsleven met succes weten te combineren. Maar de krachttoer had ook sporen nagelaten en inspanningen gevergd die diep onder mijn vel waren gekropen.

Dat ik een carrière zou uitbouwen stond altijd al vast en dat resulteerde in de oprichting van Wenneker.be. Toen ik voelde dat het bedrijf een tijdje op eigen benen kon lopen, besloot ik een sabbatical te nemen: mijn beste beslissing ooit. Als alleenstaande moeder van twee prachtige, opgroeiende kinderen was ik eraan toe. Op de pauzeknop drukken, mij even bevrijden van het juk van verantwoordelijkheden: het verlangen ernaar drong zich gaandeweg op. Maar hoe pak je zoiets aan? Ik durfde eerst niet. Tobben, afwegen… tot ik uiteindelijk impulsief besliste om te springen. Zonder plan.

Door mezelf 9 maanden improductiviteit te gunnen, ontstond ruimte voor frisse energie, nieuwe ideeën en inzichten. Zonder precieze verwachtingen, maar wetend dat alles en iedereen er beter van wordt. Ikzelf in de eerste plaats, maar ook mijn kinderen, het bedrijf, vrienden,.. Reculez pour mieux sauter. Meer dan ooit weet ik waar mijn passie en mijn prioriteiten liggen, hoe stress te pareren en een constructieve balans te vinden tussen werk en privé.

Het belang en het nut van inclusief denken, dat is één van de vele inzichten die ik heb ervaren. De beste leider op de juiste plek. Frisse lucht voor mijn leiderschap waar ik nu naar streef. Waar ik vroeger mezelf wel eens miste, tref ik nu opnieuw een vrouw aan die scherp staat, nee kan zeggen maar ook volmondig ja.

 

Vanessa Jacob

Managing director @ Wenneker.be

 

 

 

Vanessa Jacob

Managing director @ Wenneker.be