GAMING VIDEO CONTENT, THE MOST INTERACTIVE BRANDING

Gaming is hot. Zoveel is duidelijk. Misschien was het u nog ontgaan dat stadia met honderdduizend fans vollopen voor finales van gamingcompetities met een prijzenpot groter dan die van Wimbledon, of dat de gaming- industrie groter is dan de film en muziekindustrie samen?

Wellicht merkte u wél al de shift in kijkgedrag van onze jeugd of van uw kinderen. Einde tijdperk klassiek TV-kijken! Online consumptie slaat nu de klok. Gen Z verkiest vooral streaming content, zoals Netflix en YouTube, na Google de meest bezochte site van België.

Ook gaming is essentieel in hun dagelijks leven. 90% van hen gamet regelmatig. Niet verwonderlijk, gezien naast de klassieke consoles en PC, nu ook tablets en smartphones gaming omnipresent maken.

Vooral het sociale aspect is echter wat gaming zo hot maakt: gaming draait om community’s, waar mensen niet enkel samen spelen, maar ook echt vrienden worden. Ze praten over mekaars leven, rages en producten via een ruim ecosysteem aan chaten interactiemogelijkheden.

Op het kruispunt van streaming en gaming ligt de bakermat voor de mediaconsumptie van de komende decennia: (gaming) live streaming, waarbij jongeren massaal kijken en interageren met hun idool. Amazons Twitch beheerst momenteel de markt, met in België al 1,4 miljoen gebrui- kers. Ook Microsoft (Mixer), Facebook (Facebook Gaming) en Google (YouTube Live) zetten er vol op in. Samenwerken met deze content creators wordt dan ook dé uitdaging voor het populaire merk van morgen.

Vincent Franken, co-founder @ gaming influencer marketing platform Adshot

Vincent Franken

Co-founder @ gaming influencer marketing platform Adshot