Gotta Catch 'Em All!

Vakantie of niet, Pokémon Go heeft zich als dé zomertrend ontpopt. Zijn meesterlijke strategie werd op internationaal niveau georkestreerd door de Californische studio Niantic en The Pokémon Company, een filiaal van Nintendo. De start was een daverend succes: teasing bleek zelfs helemaal niet nodig. Een verdere boom wordt verwacht zodra alle scholieren en studenten na de vakantie willen tonen wat ze op het vlak van Pokémon Go waard zijn. Dan hebben we het nog niet over de ondernemingen gehad. Sinds juli heeft de sigarettenpauze het gezelschap gekregen van de pauze voor Pokémon Go.

Marktspelers zoals Proximus spelen de pokeball bewust uit, het gebruik van 3G en 4G voor de ap is gratis tot en met 31 oktober. Het partnerschap tussen The Pokémon Company en Google markeert op de koop toe de vruchtbaarste operatie voor dataverzameling ter wereld. De applicatie laat zich alleen gebruiken via een continue toegang tot de GPS en camera van de smartphone. De mogelijkheden laten zich raden...

Laten we ons wagen aan een vergelijking met de rekruteringsmarkt. Daar is de jacht langs de twee kanten geopend. Werkzoekenden leveren hun gegevens aan de ondernemingen over. In het kader van strategieën voor employer branding tonen die zich graag van hun beste kant. Aan de eventuele match tussen de twee partijen gaat een paringsdans vooraf, enigszins zoals bij pauwen. De ruilscenario's verlopen met wederzijdse toestemming. In dat opzicht staan we heel ver van de opmerkelijke jacht via de applicatie Pokémon Go. Maar wie weet: misschien is de situatie wel aan het veranderen! We stappen het tijdperk van de Pokejob binnen! Een digitaal bureau uit Nantes heeft alvast een jacht op Pokémons op touw gezet om een trendhunter te rekruteren. In Nederland heeft de rekruteringssite YoungCapital deze zomer een aanbieding voor een africhter van Pokémons gepubliceerd. Een student communicatie aan het Parijse INSEEC heeft zich op de applicatie geïnspireerd om zijn cv op te stellen. En de deelsite voor ervaringen Funzing postte onlangs een wel heel originele jobaanbieding: “Wij zoeken een speler van Pokémon Master...” De jacht op de jobs is geopend. Grijp ze allemaal!